Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αποκλειστικές νοσοκόμες σε ρόλο... τουριστικού πράκτορα!

Δήλωναν αποκλειστικές νοσοκόμες, αλλά αυτό δεν τις εμπόδιζε να οργανώνουν παράνομα εκδρομές. Σε άλλη περίπτωση κρύβονταν πίσω από πολιτιστικούς συλλόγους- σφραγίδες και με τη μέθοδο «πόρτα- πόρτα» βρίσκουν «θύματα»...

για να οργανώνουν εκδρομές. Εκδρομές είτε για προσκύνημα στην Τήνο, είτε άλλες φορές στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες στα Γιάννινα η οργάνωση τέτοιων εκδρομών έχει γίνει μόδα το τελευταίο διάστημα.
Πουλάνε πανάκριβα εισιτήρια κυρίως σε ηλικιωμένους και πληρώνουν ελάχιστα για να κλείσουν λεωφορεία ή θέσεις σε καράβια τρίτης θέσης. Φυσικά τα κέρδη είναι ουκ ολίγα και εντελώς αφορολόγητα. «Μαύρα» χρήματα δηλαδή, ενώ για την ασφάλεια των εκδρομών και όσων ταξιδεύουν κανένας δεν δίνει... δεκάρα.

Όμως για όλα υπάρχει η αρχή του τέλους. Και η αρχή δόθηκε από μία καταγγελία. Η καταγγελία ήταν αρκετή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των παράνομων τουριστικών γραφείων που οργάνωναν εκδρομές.

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων ήταν αυτή που δέχθηκε την καταγγελία και στη συνέχεια απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές.
Έτσι Τουριστική Αστυνομία Ιωαννίνων , Ε.Ο.Τ , Τροχαία , ΣΔΟΕ στις 10 το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουλίου στην διασταύρωση της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Νεοκαισάρειας διαπίστωσαν σε έλεγχο που έγινε σε λεωφορείο με έδρα τα Γιάννινα και σε κυρία που διοργάνωνε την εκδρομή πλήθος παραβάσεων καθώς και εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Διαπιστώθηκε από την Τουριστική Αστυνομία ότι το λεωφορείο δεν διέθετε τα κατάλληλα έγγραφα για την οργάνωση της εκδρομής , και για την κυρία που διοργάνωνε την εκδρομή, διαπιστώθηκε από το ΣΔΟΕ Ιωαννίνων εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Δεν διέθετε την κατάλληλη άδεια λειτουργίας γραφείου , δεν έχει εκδώσει αποδείξεις πληρωμής προς τους πελάτες και στερούνταν χωρίς επαγγελματικού φορολογικού μητρώου κλπ.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων Αθανάσιος Δερβένης και ο γραμματέας Δημήτριος Ζήκος η Ένωση ευχαριστεί τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που διενήργησαν τον έλεγχο και ενημερώνει ότι θα συνεχίσει τις καταγγελίες για παράνομου τύπου εκδρομές που διενεργούνται στην περιοχή μας , ώστε να διαφυλάξει την φερεγγυότητα και αξιοπιστία των τουριστικών γραφείων της πόλης.

πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.