Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μπαρούτι "μυρίζει" η κατάσταση μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ



Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, διαμαρτυρόμενοι για τους θανάτους, την Πέμπτη, πέντε Αιγυπτίων αστυνομικών από ισραηλινά πυρά στο Σινά κι ένας από αυτούς σκαρφάλωσε στην οροφή του κτιρίου και...
 αφαίρεσε τη σημαία.

Νωρίτερα η κυβέρνηση της Αιγύπτου χαρακτήρισε ανεπαρκή τη δήλωση με την οποία η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο πέντε αστυνομικών στα σύνορα των δύο χωρών, αλλά δεν αναφέρθηκε στην ανάκληση του αιγυπτίου πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ.

«Η ισραηλινή θέση είναι θετική στην επιφάνεια, όμως δεν αποτελεί επαρκή απάντηση στην αιγυπτιακή οργή εξαιτίας των ισραηλινών ενεργειών», ανέφερε ανακοινωθέν της κυβέρνησης που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.



Επέμεινε επίσης να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα κοινής έρευνας για το επεισόδιο με το Ισραήλ, σύμφωνα με το MENA.



Το πρωί χθες η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το Κάιρο αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της χώρας στο Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους των πέντε αστυνομικών στα σύνορα. Το εβραϊκό κράτος από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε για την ανάκληση.



Ο Ισραηλινός υπουργός ’μυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε τη «λύπη» του για τους θανάτους των αστυνομικών και πρότεινε να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε το επεισόδιο από κοινού με τον αιγυπτιακό στρατό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.