Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τέλος στις αγωγές - μαμούθ κατά των ΜΜΕ

Μετά από 16 χρόνια, ο Άρειος Πάγος, με απόφασή του έπραξε όσα καμία κυβέρνηση δεν ήθελε, για να προστατέψει την ελευθερία του "τύπου" στη χώρα μας...



Μετά από εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ομόφωνα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 6/2011 απόφασή της περί κηρύξεως αντισυνταγματικής της διάταξης της παρ. 2 του μόνου άρθρου του Ν. 1178/1981, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 παρ. 10 του Ν. 2328/1995, με βάση την οποία το ελάχιστο όριο της χρηματικής ικανοποίησης για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης προσώπου, του οποίου εθίγη η τιμή και η υπόληψη από δημοσίευμα και τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή, καθορίστηκε σε 100.000.000 δραχμές ή 293.470,00 ευρώ προκειμένου, για σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.