Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά το πρωτάθλημα Ελλάδος... έχει πολύ πλάκα (αρκεί να μην το παίρνεις στα σοβαρά...)


Τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα απώλεσε ο Παναθηναϊκός, που έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» παίζοντας με 10 παίκτες από το 2ο μόλις λεπτό της συνάντησης εξαιτίας αποβολή του Ορέστη Καρνέζη, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 53' από γκολ του Κώστα Μήτρογλου, γλίτωσαν όμως την ήττα χάρη στην ισοφάριση του Σεμπάστιαν Λέτο πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90'.

Η απερίσκεπτη ενέργεια του Καρνέζη να...
 βγει να διώξει με τα χέρια τη μπάλα μπροστά από τον Ντένις Επστάιν ήταν η φάση που καθόρισε το παιχνίδι, καθώς οι Περιστεριώτες εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους μειονέκτημα από το ξεκίνημα του αγώνα κυριάρχησαν εύκολα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει παρατάξει τον πιο αργό Παναθηναϊκό που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, το παιχνίδι στο πρώτο μέρος κυριολεκτικά δεν βλεπόταν. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή, όμως ευκαιρίες δεν δημιουργούσε, ενώ οι φιλοξενούμενοι αρκούνταν στο να πετάνε τη μπάλα στον Λέτο και να τα περιμένουν όλα από αυτόν.

Εκτός όλων των άλλων, το κέντρο το «τριφύλλι» ήταν απλώς ανύπαρκτο, αφού ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε να «θυσιάσει» τον Σιμάο για να πάρει τη θέση του ο Στέφανος Καπίνου, ο οποίος σε ηλικία 17 χρονών έκανε αναγκαστικά ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Η είσοδος του Λουκά Βύντρα αντί του αδιάφορου Γιούρκα Σεϊταρίδη έδωσε ώθηση στους «πράσινους», όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ευτύχησαν να προηγηθούν στη μοναδική καλή τους στιγμή στην αναμέτρηση στο 53' με την κεφαλιά του Μήτρογλου.

Το γκολ ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν ακόμα πιο πιεστικά ένα τέρμα. Η αλλαγή του Γκέργκελι Ρούντολφ, ο οποίος έκανε και αυτός το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι», βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση, αφού πέρασε στη θέση του ανυπόφορα αργού Τοτσέ.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Ατρομήτου συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα στα πόδια τους και έδειχναν να μη απειλούνται μέχρι το 85ο λεπτό, όταν σε μια στιγμιαία ασυνεννοησία της άμυνάς τους, ο Κουίνσι ξέφυγε από τα αριστερά και με έξυπνη σέντρα βρήκε τον Λέτο, ο οποίος με άψογο πλασέ στην κίνηση έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Κακή η διαιτησία του Θανάση Γιάχου, όχι για κάποιο κραυγαλέο λάθος που του ξέφυγε, αλλά για το γεγονός πως σφύριξε σχεδόν όλες τις επαφές φάουλ, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στο παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης, Μπάλλας (76' Μακρής), Τάτος, Επστάιν, Καραγκούνης, Μήτρογλου (86' Αναστασάκος), Πίτου Γκαρσία (66' Δημούτσος)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (46' Βύντρα), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο (4' Καπίνο), Κατσουράνης, Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ (58' Ρούντολφ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.