Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μακάρι να ήταν όλοι τόσο φειδωλοί και ψύχραιμοι όσο οι Βέλγοι...


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μάλλον θα χρειαστεί να τεθεί «υπό εποπτεία» εξέφρασε σήμερα ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς, επισημαίνοντας ότι η κρίση θα διαρκέσει «ένα με δύο χρόνια ακόμη».

«Κατευθυνόμαστε προς...
 ένα ή δύο ακόμη χρόνια κρίσης χρέους», υποστήριξε σε δηλώσεις του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga. Όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ελλάδα επεσήμανε ότι η χώρα «μάλλον θα χρειαστεί να τεθεί υπό εποπτεία με κάποιο τρόπο», κρίνοντας ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η Αθήνα.

Συγκεκριμένα επικαλέστηκε τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις. «Δεν αφορά το επίπεδο ζωής των πολιτών. Και οι ίδιοι οι Έλληνες κατανοούν ότι ο δημόσιος τομέας τους είναι δυσανάλογα μεγάλος. Γιατί καθυστερούν τόσο;», διερωτήθηκε.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να επιτύχει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αφού, όπως εξήγησε, η πολύ αυστηρή λιτότητα εμπεριέχει τον κίνδυνο να εξαλείψει οποιαδήποτε πιθανότητα ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.