Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν σήμερα αποθεώναμε τον Κεντέρη...


Και σήμερα, αφήσαμε τους Συρίγους να λοιδορούν τον άνθρωπο που μας έκανε υπερφήφανους. Που μας ανέβασε στα ουράνια. Σαν σήμερα...




Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, με χρόνο 20.09 . Η Ελλάδα είχε να κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ανδρικό αγώνισμα στο στίβο από το 1912, όταν ο Κωστής Τσικλητήρας είχε πρωτεύσει στο μήκος άνευ φοράς.

1916: Εθνικός διχασμός προ των πυλών. Η Ελλάδα βρίσκεται με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, η μία στη Θεσσαλονίκη υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η άλλη στην Αθήνα υπό την επιρροή του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αιτία, η διχογνωμία Βενιζέλου και Κωνσταντίνου για το αν η χώρα έπρεπε να συνταχθεί ή όχι με τις δυνάμεις της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
1922: Ο Μουσολίνι πραγματοποιεί τη «μεγάλη πορεία» προς τη Ρώμη για την κατάληψη της εξουσίας.
1968: Το τραγούδι «Hey Jude» των Beatles ανεβαίνει στην πρώτη θέση των τσαρτς, όπου θα παραμείνει για 9 εβδομάδες.
1973: Υποβάλει την παραίτησή του από τη χουντική κυβέρνηση Μαρκεζίνη ο Νικόλαος Μακαρέζος, εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Ακολουθούν και άλλοι στρατιωτικοί υπουργοί.

  • Γεννησεις
1924: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ιταλός ηθοποιός.
1934: Μπριζίτ Μπαρντό, γαλλίδα ηθοποιός.
  • Θανατοι
1875: Αλεξέι Τολστόι, ρώσος ποιητής.
1956: Γουίλιαμ Μπόινγκ, γερμανικής καταγωγής αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας αεροναυπηγικής «Boeing».
2003: Ελία Καζάν (Ηλίας Καζαντζόγλου), ελληνικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης. («Αμέρικα- Αμέρικα», «Ανατολικά της Εδέμ», «Το Λιμάνι της Αγωνίας»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.