Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανεργία "πνίγει" τις ΗΠΑ


Ο αριθμός των ατόμων στις ΗΠΑ που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών... 


Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στις 428.000. Η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που την τοποθετούσαν στις 1.000 και η μεγαλύτερη από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν για να δείξουν αύξηση των αιτήσεων στις 417.000 αντί στις 414.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων – που έχει σκοπό τον περιορισμό της μεταβλητότητας – αυξήθηκε κατά 4.000 στις 419.500. Τέλος, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων υποχώρησε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου κατά 12.000 στις 3.726 εκατ.

Αύξηση εμφάνισε και τον Αύγουστο το κόστος ζωής των Αμερικανών, ωστόσο η αύξηση ήταν μικρότερη σε σύγκριση με αυτή του Ιουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σημείωσε άνοδο 0,4%, καθώς διατηρήθηκε η αύξηση στο κόστος της βενζίνης και των τροφίμων. Τον Ιούλιο, οι τιμές καταναλωτή είχαν ενισχυθεί κατά 0,5%. Παράλληλα, σε ετήσια βάση οι τιμές εμφάνισαν άνοδο κατά 3,8%. Ο δομικός δείκτης τιμών, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, ενισχύθηκε κατά 0,2%. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση της τάξης του 0,2% τόσο για το βασικό όσο και για το δομικό δείκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.