Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καταργείται ο δακτύλιος.Διαβάστε πως θα γίνεται η κυκλοφορία στο κέντρο.

Το μέτρο του δακτυλίου στην Αθήνα έχει προ πολλού χάσει τον περιβαλλοντικό του χαρακτήρα αλλά και το ρόλο του ως μέτρο διαχείρισης της κυκλοφορίας. Το υπουργείο περιβάλλοντος γνωρίζει πως πρέπει να επικαιροποιηθεί για να καταστεί αποτελεσματικότερος.Η πρόταση που εξετάζεται είναι η δημιουργία του πράσινου δακτυλίου .Τι σημαίνει για όλους εμάς τους οδηγούς αυτό;


• Κυκλοφορία των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας προ του 1990 μόνο τα Σαββατοκύριακα μέσα στον πράσινο δακτύλιο.

• Εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων με άδεια πρώτης κυκλοφορίας από το έτος 1990 έως και 2009, τα οποία θα συνεχίσουν να κινούνται στον πράσινο δακτύλιο με το εκ περιτροπής σύστημα «μονών – ζυγών», όπως σήμερα.

• Ειδικά για τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας από το 2009 και μετά, προτείνεται η δυνατότητα καθημερινής κυκλοφορίας εντός του πράσινου δακτυλίου εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km ανεξαρτήτως εάν αυτά είναι πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.