Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα ξεκινά η χειρότερη σχολική χρονιά μετά την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα!


Το1940, στην γερμανική κατοχή, τα ελληνόπουλα διψούσαν για την αποτίναξη του ζυγού αλλά και για μάθηση. Χωρίς βιβλία, μόνο με ένα τετράδιο, ρουφούσαν σαν το σφουγγάρι όσα οι δάσκαλοι τους δίδασκαν μες στις σχολικές αίθουσες. 71 χρόνια μετά, η ιστορία επάναλαμβάνεται, με τον χειρότερο τρόπο...





Πέντε μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και η εκτύπωση των βιβλίων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Στα μέσα του Νοεμβρίου, εκτιμούν οι υπάλληλοι του οργανισμού εκδόσεως διδακτικών βιβλίων, ότι οι μαθητές θα έχουν πάρει σχεδόν όλα τα βιβλία.

Πρακτικά αδύνατο και εξαιρετικά δαπανηρό είναι για τους εκπαιδευτικούς να φωτοτυπηθεί όλος ο όγκος των μαθημάτων που απαιτείται. Κι αυτό γιατί το κόστος φωτοτυπίας 40 σελίδων ανέρχεται στα 1,50 ευρώ ενώ το αντίστοιχο κόστος εκτύπωσης ενός βιβλίου ανέρχεται μόλις στα 70 λεπτά! Κάτι που κάνει αρκετούς γονείς να σκέφτονται το ενδεχόμενο ακόμη και να αγοράσουν για τα παιδιά τους τα περυσινά βιβλία!

Για την καθυστέρηση στην έγκριση της προμήθειας του χαρτιού, ο υπουργός Δικαιοσύνης, καλεί την Πέμπτη σε εξηγήσεις τον διευθυντή του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα διαταχθεί έρευνα σχετικά με την καθυστέρηση έκδοσης της επίμαχης απόφασης του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ο υπουργός δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απάντησε ότι, ήδη, έχει λάβει σχετική επιστολή από τη συνάδελφό του κ. Διαμαντοπούλου και θα συζητήσει το θέμα σε συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε στη συνέχεια ότι "το θέμα είναι ανοικτό και ερευνάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.