Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα ταξί της Αθήνας, με wifi και GPS!


Κίτρινα και γαλάζια χρώματα θα διαθέτει το νέο ταξί, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών. Η κίτρινη ταμπέλα (το λεγόμενο καπέλο) γίνεται μπλε και στο πλάι δεσπόζει μία φαρδιά μπλε γραμμή κατά μήκος του οχήματος...



Εν τω μεταξύ, σε μία εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, το οποίο ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ραγκούσης ευελπιστεί ότι θα ψηφιστεί και τεθεί σε ισχύ σε διάστημα ενός περίπου μήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών από την διαβούλευση θα προκύψει το ύψους του παράβολου που θα καταβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν νέα άδεια. Το παράβολο θα είναι ενιαίο για όλη τη χώρα, δεν θα υπάρχουν δηλαδή διαφοροποιήσεις στο ύψος του ανάλογα με την περιοχή όπως συνέβαινε εως σήμερα με το κόστος των αδειών.

Την εφαρμογή του νέου νόμου θα παρακολουθεί ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα καταγράφει τις τάσεις της αγοράς.

Όπως σημείωσε ο κ. Ραγκούσης προκειμένου να μην υπάρξει πολύ μεγάλη αύξηση των κυκλοφορούντων ταξί, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της αγοράς, οι αρχές θα έχουν δυνατότητα να παρεμβαίνουν με ρυθμίσεις που θα έχουν είτε την μορφή επιβολής πλαφόν πχ 40% αύξηση των αδειών ταξί σε σχέση με τις υφιστάμενες άδειες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή με αύξηση του παράβολου.

Να αναφέρουμε ότι σήμερα σε όλη τη χώρα κυκλοφορούν περίπου 5,5 εκατομμύρια Ι.Χ και 27.000 ταξί ενώ στην περιοχή της Αττικής κυκλοφορούν 2,5 εκατομμύρια Ι.Χ. και 13.500 ταξί.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία όσων ιδιοκτητών ταξί αγόρασαν τις άδειές τους τα τελευταία χρόνια ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι πέρα από τις ευνοίκές φορολογικές ρυθμίσεις θα υπάρξει και επιβολή προστίμων σε όλους όσους εισέπραξαν χρήματα κάτω από το τραπέζι κατά τις αγοραπωλησίες των αδειών. Ο υπουργός υποστήριξε ότι αυτοί που εισέπραξαν το «μαύρο» χρήμα είναι γνωστοί.

Σε ό,τι αφορά την μείωση του κομίστρου των ταξί ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι αυτό θα γίνει με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου ενώ σημείωσε ότι τα κόμιστρα θα επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν πριν από την μεγάλη άνοδο που κατέγραψαν λόγω των αυξήσεων που είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι τελικό σχέδιο νόμου, όπως αυτό θα προκύψει μετά την διαβούλευση θα εγκριθεί εκ νέου από το υπουργικό συμβούλιο ενώ όπως είπε ο κ. Ραγκούσης κατά την χθεσινή συνεδρίαση η έγκριση ήταν ομόφωνη.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των αυτοκινητιστών θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αύριο αντιδρώντας στις διατάξεις του σχεδίου νόμου ο υπουργός υποστήριξε ότι τα όσα έγιναν το καλοκαίρι, κατά την διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης των αυτοκινητιστών, βάρυναν πολύ τις σχέσεις των αυτοκινητιστών ταξί με την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.