Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Σκόπια, η Αλβανία και η Μποτσουάνα είναι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες από την Ελληνική!


Στην 90η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα σε 142 χώρες από όλο τον κόσμο, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του World Economic Forum χάνοντας άλλες επτά θέσεις συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά...


Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα είναι λιγότερο ανταγωνιστική από γειτονικές χώρες όπως η Ρουμανία, η Αλβανία και το FYROM, αλλά και την Μποτσουάνα, τη Γουατεμάλα και το Λίβανο, καθώς και η τελευταία σε ανταγωνιστικότητα από τις χώρες της ΕΕ.

Στη πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας κύριο ρόλο έπαιξε η δραματική επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Στο κριτήριο των χρηματαγορών η χώρα έπεσε στην 110η θέση, στους δημόσιους θεσμούς στην 89η θέση και στην αγορά απασχόλησης στην 126η θέση.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ελβετία η οποία παραμένει η πιο ανταγωνιστική στον κόσμο. Ακολουθεί η Σιγκαπούρη, η Σουηδία, η Φιλανδία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.