Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ηχεί τα τύμπανα του πολέμου στην Κύπρο ο Νταβούτογλου


Δε διστάζει να πει ότι θα βάλει Τουρκικό τρυπάνι μες στην ΑΟΖ της Κύπρου, απειλώντας ευθέως ακόμη και με θερμό επεισόδιο. Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες που φέρουν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Μεγαλονήσου να βρίσκεται σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας αναμένοντας ακόμη κι ένοπλη σύρραξη...





«Πρόκληση» χαρακτήρισε σήμερα ο τα σχέδια της Κύπρου να ξεκινήσει έρευνες για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της στη Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι, αν προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου, τότε η Αγκυρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει και εκείνη έρευνες με τη συμμετοχή της κατεχόμενης Κύπρου.

«Αν αυτό το τετελεσμένο γεγονός συνεχιστεί υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να λάβουμε (...) η "Βόρεια Κύπρος" (εννοεί το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα) μπορεί να προχωρήσει στις ίδιες έρευνες με την Τουρκία και την TPAO», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στην κρατική εταιρεία πετρελαίου και αερίου της χώρας.

«Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η διεθνής κοινότητα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου μία αντιπροσωπεία από το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας έχει μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για να συζητήσει το θέμα με αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.