Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

"Δικός του ο Παναθηναϊκός"!



Σαν χιονοστιβάδα τρέχουν πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση του ενδιαφέροντος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούν για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού. Το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, ο Κρητικός επιχειρηματίας Γρηγόρης Δαμουλάκης μίλησε στον«Sentra 103,3», επανέλαβε πολλές φορές ότι «ο πρίγκιπας και θέλει και μπορεί» και χαρακτήρισε τελειωμένη την μεταβίβαση...

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά τους, η αποκάλυψη του δημοσιογράφου Δημήτρη Δημητρίου (διαχειριστή της ιστοσελίδας «apollon1891.gr») ότι το «τρίτο πρόσωπο» που εμπλέκεται με τις κρατήσεις δωματίων στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, χρησιμοποιώντας μάλιστα την πιστωτική του κάρτα είναι ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Δαμουλάκης, άναψε τη «σπίθα» για περαιτέρω έρευνα.
Πρόκειται, λοιπόν, για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ» που ασχολείται με εμπόριο χημικών και έχει ως έδρα την Ιεράπετρα στο νομό Λασιθίου. Είναι προσωπικός φίλος του Βλάσση Τσάκα και μάλιστα προ ημερών βρέθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο δεύτερος για να του δώσει συγχαρητήρια.
Στην αρχική επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Sentra», ο Γρ. Δαμουλάκης αιφνιδιάστηκε από την γνωστοποίηση του θέματος και ζήτησε να ακολουθήσει και νέο τηλεφώνημα σε πέντε λεπτά και στη συνέχεια δέχθηκε να βγει στον αέρα.
Εκεί, λοιπόν, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τελειωμένη υπόθεση» τη μεταβίβαση του Παναθηναϊκού από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και ότι «η ομάδα έχει πάει στα χέρια του πρίγκιπα». Από εκεί και πέρα, ο Δαμουλάκης που, ειρήσθω εν παρόδω, έχει γνωρίσει και ο ίδιος τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, προσπάθησε να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του, λέγοντας:
«Έχει πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Να ξέρετε ότι ο πρίγκιπας θα πάρει τον Παναθηναϊκό και θα μεγαλουργήσει γιατί είναι νέος, λεβέντης, φιλόδοξος, ποδοσφαιρόφιλος και μεγάλο πουγκί. Οι επαφές είναι προχωρημένες και αν ο Βαρδινογιάννης έχει κάποιες επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, είναι φυσιολογικό. Ο πρίγκιπας, πάντως, και θέλει και μπορεί, προπαντός μπορεί».
Από εκεί και πέρα, ο Ιεραπετρίτης επιχειρηματίας είπε ότι «μετά τον Παναθηναϊκό θα πάει και παραπέρα γιατί έχει πολλά λεφτά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί και με άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Τέλος, αποκάλυψε ότι τελικά το καλοκαίρι ο πρίγκιπας είχε έρθει στην Αθήνα και είχε καταλύσει στον Αστέρα, λίγες ημέρες όμως μετά την αρχική κράτηση.
Γι' αυτό και εξανέστη όταν του ζητήθηκε από το ξενοδοχείο να πληρώσει όλο το ποσό της προκράτησης, αφού... «ήρθε ο άνθρωπος μετά από πέντε ημέρες και το ξενοδοχείο ήθελε να χρεώσει όλο το ποσό. Έμεινε, μάλιστα, στον Αστέρα μια δυο μέρες, ενώ στη συνέχεια πήγε και στην Ελούντα».
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γρηγόρης Δαμουλάκης:
Για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε η πιστωτική του κάρτα για να πληρωθεί γνωστό ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων, προκειμένου να μείνει ο πρίγκιπας Σουλτάν: Είναι αλήθεια ότι έγινε η κράτηση μέσω της πιστωτικής μου κάρτας. Αναβλήθηκε το ταξίδι για κάποιες μέρες, αλλά ο άνθρωπος ήρθε και έμεινε στο ξενοδοχείο, αλλά το ξενοδοχείο είχε απαίτηση να μου χρεώσει όλο το ποσό, εκεί ήταν η διαφωνία. Έμεινε και σε αυτό το ξενοδοχείο, αλλά και στην Ελούντα.
Από πότε γνωρίζει για τον πρίγκιπα: «Είμαι φίλος με τον κ. Τσάκα και την υπόθεση του πρίγκιπα την κουβέντιασα μαζί του εδώ και τρεις μήνες. Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο το ήξερε ο κ. Βαρδινογιάννης, αλλά ο κ. Τσάκας προσπαθεί για την συμφωνία πάνω από τρεις μήνες. Δεν ξέρω αν η εμφάνισή του δεν πείθει τον κόσμο, αλλά ξέρω ότι είναι Παναθηναϊκός και θέλει ο Παναθηναϊκός να πάει σε υγιή χέρια.
Κάνει μια προσπάθεια που εγώ γνωρίζω ότι ουσιαστικά είναι τελειωμένη. Για μένα ο Παναθηναϊκός έχει πάει στα χέρια του πρίγκιπα θα το δείτε. Έχω γνωρίσει τον πρίγκιπα και ξέρω ότι έχει πολύ μεγάλη δύναμη, οικονομικά. Ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει μαζί του γιατί είναι ποδοσφαιρόφιλος, φιλόδοξος, νέος, και έχει μεγάλο «πουγκί».
Ξέρω πολύ καλά ότι οι επαφές είναι πολύ προχωρημένες. Βέβαια δεν ξέρω αν ο κ. Βαρδινογιάννης έχει κάποιες επιφυλάξεις ή θέλει να αποσπάσει κάτι παραπάνω πάντως ο πρίγκιπας και θέλει και μπορεί. Προχθές ανέβηκα στην Αθήνα για να συγχαρώ τον Βλάσση γιατί θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή, από την πλευρά του πρίγκιπα είναι τελειωμένη. Την εβδομάδα που έρχεται ετοιμαστείτε να δείτε τον πρίγκιπα.
Πιστεύω ότι μετά τον Παναθηναϊκό, ο πρίγκιπας θα πάει και παραπέρα, θα ασχοληθεί και με άλλους τομείς στην Ελλάδα. Επειδή ξέρω ότι το deal είναι πραγματικό με έχουν στενοχωρήσει κάποια πράγματα. Είναι μειωτικό να λες για έναν άνθρωπο ότι έκανε φωτομοντάζ στην φωτογραφία. Φαντάζομαι ότι όλοι βλέπουν ότι είναι αυτός, δεν είναι σωστό να γράφονται κάποια πράγματα τα οποία είναι ειρωνικά για την προσωπικότητά του. Μάλιστα η μεγάλη μου αγωνία ήταν μήπως ο άνθρωπος, που ενημερώνεται από την πρεσβεία τους κάθε μέρα, παρεξηγηθεί και αποσυρθεί.
Τα ερεθίσματα που είχε ο πρίγκιπας: «Ο βασικός συνεργάτης του πρίγκιπα είναι ο κ. Τσάκας. Τον εκτιμά πολύ, τον εμπιστεύεται και είναι πολύ ισχυρή η σχέση τους γιατί την γνωριμία την έκανε ένας άλλος πρίγκιπας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον κ. Τσάκα. Ο πρίγκιπας είχε πάντα την επιθυμία να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.
Σε αυτές τις χώρες, έχουν την ανησυχία για αυτά που γίνονται στην Αίγυπτο, την Λιβύη και τη Συρία. Σκέφτονται ότι στην Ελλάδα πέφτουν οι αγοραστικές αξίες και προσφέρεται για επενδύσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της πρωτεύουσας, μπαίνουν στο ίντερνετ και βλέπουν ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης στο μπάσκετ και δεν είναι τυχαίος. Το όνομα του στην Ευρώπη είναι ψηλά. Όλα αυτά αποτελούν ένα ερέθισμα και όταν έχει σκοπό να πετύχεις και άλλα deal, τι πιο ωραίο να ασχοληθείς με μια ομάδα που την ξέρει όλη η Ευρώπη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.