Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η πλατφόρμα της Νoble στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη


Στο οικόπεδο 12 («Αφροδίτη») της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης βρίσκεται από την χθες το μεσημέρι η πλατφόρμα-γεωτρύπανο «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή. Αυτό, είπε, έγινε «χωρίς παρενοχλήσεις»...


Η διαδικασία εγκατάστασης της πλατφόρμας πάνω από το κοίτασμα που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αναμένεται να διαρκέσει δύο έως τρεις ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού καναλιού Sigmalive από την ερχόμενη Τετάρτη, όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσει η γεώτρηση

Το γεωτρύπανο αναμένεται να τρυπήσει το οικόπεδο «Αφροδίτη» σε πρώτο στάδιο έως τα 1.700 μέτρα.
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα γνωστοποιεί επισήμως την έναρξη της γεώτρησης και θα καλεί τα σκάφη και όλους όσοι ασχολούνται με την ναυσιπλοΐα να μένουν σε ακτίνα 5 ναυτικών μιλίων γύρω από το γεωτρύπανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.