Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση [BINTEO]


Αιφνιδιάζοντας του πάντες, ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, εξαπέλυσε διπλή βόμβα βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό...



Για ύψιστη πράξη δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εξαγγέλοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης από τους πολίτες της χώρας, ενώ επιπλέον ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή διευκρινίζοντας ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στη Βουλή, αύριο.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλες, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: Λέμε όχι στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες.



Νωρίτερα αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση απευθύνθηκε προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν πριν από μία ακριβώς εβδομάδα αυτή εδώ η Ομάδα δεν στεκόταν στο ύψος της» είπε στους βουλευτές του κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.  «Θέλω να ευχαριστήσω το κάθε βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που τιμούμε για το θάρρος του, για την επιμονή και την αντοχή του»



«Η απόφαση που πετύχαμε απομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μας. Ενισχύει τη δυνατότητά μας να γίνουμε ξανά αυτοδύναμοι».

«Βήμα - βήμα κατακτάμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να στηρίξουν αυτή τη Συμφωνία. Το ίδιο θα κάνουν και οι πολίτες αν ενημερωθούν επαρκώς».


«Συμμερίζομαι την οργή του κόσμου. Δεν δικαιολογώ τη βία»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία του και στα όσα διαδραματίστηκαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου αλλά και στη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Όσοι νομίζουν ότι θα μείνουν αλώβητοι κάνουν λάθος. Δεν υπονομεύουν την κυβέρνηση αλλά το δημοκρατικό πλαίσιο που κερδήθηκε με αγώνες δεκαετιών. Δεν δικαιολογώ τη βία αλλά συμμερίζομαι την οργή του κόσμου  από αυτά που παραλάβαμε. Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε την ιστορία αλλά να την φτιάξουμε. Να μην επαναλάβουμε την διαίρεση και τον διχασμό που πλήγωσαν τη χώρα. Μόνο όταν είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι τα καταφέρνουμε».

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το γεγονός ότι δεν μπορούσαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να κυκλοφορήσουν ούτε στα σπίτια τους, οδήγησε τελικά τον Πρωθυπουργό στην τελική του απόφαση.

Αυτό, άλλωστε, αυτό το παραδέχθηκε ευθέως και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.