Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πώς θα ζήσουμε μωρέ;

Στην κυβέρνηση, προφανώς δε βλέπουν ότι πλέον ολοένα και περισσότεροι καταφεύγουν στα σκουπίδια και τη ζητιανιά για να ζήσουν. Θα σας εξομολογηθώ ένα περιστατικό που βίωσα στη Θεσσαλονίκη...




Επισκεφθήκαμε την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης με τη γυναίκα μου για δουλειές (ευτυχώς, εμείς αντέχουμε, ακόμη).

Είπαμε αντί να γυρίσουμε το βράδυ, να διανυκτερεύσουμε σε ένα ξενοδοχείο, να βγούμε και να φάμε, να αφιερώσουμε μετά από πάρα πολύ καιρό λίγο χρόνο για εμάς.

Βρήκαμε δωμάτιο κι είπαμε να πάμε βόλτα, να κάτσουμε σε μια πιτσαρία έξω να φάμε. Πράγματι, μετά από μία ώρα περιπάτου, βρήκαμε ένα ωραίο και φθηνό μαγαζί. Καθίσαμε στα έξω τραπέζια γιατί είμαστε και οι δύο καπνιστές. Παραγγείλαμε, φάγαμε και κάποια στιγμή είπαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα για τσιγάρο.

Εμφανίζεται, αμέσως, ένας νέος άνδρας, γύρω στα 35, καλοντυμένος κι ευγενέστατος. Μας ρωτάει "φάγατε;" και του απαντήσαμε όχι ακόμη. Έφυγε. Θεωρήσαμε ότι ήταν κάποιος από τους εργαζόμενους του μαγαζιού.

Όμως το σκηνικό επανλήφθηκε άλλες 5 (!) φορές, με διαφορετικούς ανθρώπους, όλοι με σχετικά καλό ντύσιμο, δεν ήταν δηλαδή ζητιάνοι, ούτε βέβαια πρεζάκια.

Σοκαριστήκαμε. Καταλάβαμε ότι ήταν άνεργοι, που δεν είχαν πλέον ούτε να φάνε!!! Εμφανίστηκε κάποια στιγμή μία κυρία, γύρω στα 45. Ευγενέστατη, μας ρώτησε για το λίγο φαγητό που είχαμε αφήσει. 3-4 κομμάτια πίτσα και λίγη μακαρονάδα. Ήρθε η υπάλληλος να τη διώξει, μια νεαρή κοπέλα. Της πιάσαμε το χέρι, της είπαμε ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι αλήτισσα, προφανώς είναι άνεργη και ζητάει το πιο απλό πράγμα που υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη... Φαγητό!!!

Ναι, στην κοινωνία της υπερπροσφοράς, κάποιοι δεν έχουν να φάνε!!! Της είπαμε να τα πάρει. Έβγαλε μία σακούλα πλαστική από την τσέπη της, μάζεψε όλα τα φαγητά, μας ευχαρίστησε ευγενικά, κι έφυγε... Δεν είχαμε όρεξη να μείνουμε άλλο έξω. Πληρώσαμε και φύγαμε για το ξενοδοχείο.

Λίγη ώρα μετά, την είδαμε να τρώει σε ένα παγκάκι, μέσα από τη σακούλα, τα φαγητά που πήρε από το τραπέζι μας. Μας έπιασε κόμπος στο στομάχι. Δεν ξέρω, ειλικρινά για πόσο καιρό ακόμη δε θα καταλήξουμε κι εμείς σ' αυτή την κατάσταση. Πού θα σταματήσει κατρακύλα;


αναγνώστης στο planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.