Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τι μας περιμένει σήμερα;

Απεργίες - συγκεντρώσεις:
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έως τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου. Σοβαρές...


ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και καύσιμα, σε πολλά νησιά.
- Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων 9.00 - 11.30 και συνελεύσεις διαμαρτυρίας στα Δικαστικά Μέγαρα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο βαθμολόγιο - μισθολόγιο.
- Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων στα Χανιά, ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
- 18.30 Πανθεσσαλικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητών.
Υπόλοιπη επικαιρότητα:
- Παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ η σημερινή.
- Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας η σημερινή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
- 14.30 Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον κ. Ζια Κινγκλίν, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διασκέψεως, στο Προεδρικό Μέγαρο.
- Επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη στο Αζερμπαϊτζάν.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας, Νατίγκ Αλίγιεφ, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας της αζέρικης εθνοσυνέλευσης, με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα των διεθνών αγωγών ενέργειας.
- Επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Ομήρου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στις 11.15 με τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 12.00 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 12.45 με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και στη 13.00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
- Διήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής διάσκεψης «Go International», που υλοποιείται από τον όμιλο EFG Eurobank  , σε συνεργασία με τους τρεις μεγαλύτερους εξαγωγικούς φορείς της Ελλάδας Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βελιγράδι, ο κ. Δόλλης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Vuk Jeremic και με τον υπουργό Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης Nebojsa Ciric.
- 11.30 Συνάντηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους πρέσβεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
- 16.00 Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας κ. Ζια Κινγκλίν, στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά.
- 17.00 Εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος «Εναλλακτικός Τουρισμός», στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Το Πρόγραμμα αφορά στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
- 20.00 Δείπνο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental προς τιμήν του προέδρου της Κινεζικής Γερουσίας κ. Ζια Κινγκλίν. Ομιλητές από ελληνικής πλευράς θα είναι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.Χρυσοχοΐδης θα υπογράψει με τον υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζονγκ Σαν, Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, ενώ παράλληλα θα υπογραφούν επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων.
- Η ετήσια εκδήλωση για την παρουσίαση των κρασιών του κυπριακού αμπελώνα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, από τις 14.00 έως τις 20.00, υπό τη διοργάνωση του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα.
Πολιτιστικά:
- 17.00 Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή διοργανώνεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός, το πρόγραμμα «Ο Οδυσσέας Ελύτης συναντάει τους σύγχρονους ποιητές», με τη συμμετοχή και την παρουσία ποιητών από τις νεότερες γενιές που γνωρίστηκαν κι εξακολουθούν να «συνομιλούν» με το έργο του.
- 19.00 Εκδήλωση προς τιμήν του Έλληνα ποιητή και συγγραφέα Νάνου Βαλαωρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διοργάνωση του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».
- 21.00 Φιλανθρωπική συναυλία του βιρτουόζου στο κλαρίνο Βασίλη Σαλέα και του τραγουδιστή και συνθέτη Σαράντη Σαλέα, υπό την αιγίδα του ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και του δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Συμμετέχουν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Χρήστος Δάντης και η σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την υποστήριξη των παιδιών της Μ.Κ.Ο. «Κοινωνική Στήριξη».

πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.