Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Δέκα κρεβάτια δίνονται σε ιδιώτες

Ορίστηκαν τα δέκα κρεβάτια κλινικών στο Νοσοκομείο Βόλου τα οποία θα εκχωρηθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ακόμη σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών... εάν αυτά θα παραμένουν κενά μέχρι να υπάρξει κάποιος ασθενής - ασφαλισμένος των ιδιωτικών ασφαλιστικών ή θα παραχωρούνται κανονικά σε όποιον ασθενή τα χρειαστεί μέχρι να νοσηλευτεί κάποιος ασθενής που πλέον το «δικαιούται».

Δύο κρεβάτια -μονόκλινα- στη Στεφανιαία Μονάδα, δύο κρεβάτια στην Παιδιατρική Κλινική, δύο κρεβάτια στην Ορθοπαιδική Κλινική, ένα στην Καρδιολογική, δύο στην Α’ Παθολογική κι ένα στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου παραχωρούνται πλέον σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως είχε αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο η διοίκηση έχει ενημερώσει τις προϊσταμένες των τμημάτων πως σε καθημερινή βάση θα πρέπει να ελέγχουν εάν αυτά είναι κατειλημμένα ή όχι.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως θα γίνεται η εισαγωγή σ’ αυτά τα κρεβάτια. Θα τα χρησιμοποιούμε για όλους τους ασθενείς και μόλις υπάρξει κάποιος ασθενής που θα είναι ασφαλισμένος στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία που έχει σύμβαση με το Νοσοκομείο θα μεταφέρεται ο υπάρχων ασθενής σε άλλη μονάδα ή θα παραμένουν κενά τα κρεβάτια μέχρι να φανεί κάποιος ασφαλισμένος σε ιδιωτική εταιρία; Μέχρι στιγμής δεν έχει νοσηλευτεί κάποιος ασθενής ασφαλισμένος σε ιδιωτική εταιρία, όμως ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλωθεί τουλάχιστον σε μας πώς θα γίνεται αυτή η διαδικασία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοτζόπουλος.

Πάντως οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας υλοποιούνται στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και η έγκριση του νέου Οργανισμού.

Παράπονα ιατρών για απλήρωτες εφημερίες

Στο μεταξύ έντονη ανησυχία συνέχει τους γιατρούς του Αχιλλοπουλείου σχετικά με την πληρωμή των εφημεριών τους. Όπως επεσήμανε ο κ. Μοσχοτζόπουλος οι κανονικές εφημερίες του Σεπτεμβρίου δεν έχουν καταβληθεί στους γιατρούς, ενώ οι επιπλέον εφημερίες που πραγματοποιούν οι γιατροί τμημάτων με ελλειμματικό προσωπικό προκειμένου να καλύπτουν το τμήμα ή την κλινική τους έχουν να καταβληθούν από τον Ιούλιο.

«Μας είχαν πει πως θα αλλάξει ο τρόπος ελέγχου των εφημεριών όμως με την παρούσα ρευστή κατάσταση στο γενικότερο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό υπάρχει φόβος και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι», ανέφερε ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Πάντως αρκετοί γιατροί και κυρίως ειδικευόμενοι έχουν εκφράσει παράπονα με την καθυστέρηση μιας και έχουν βγει εκτός προϋπολογισμού.

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.