Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Χρυσές» δουλειές για λαθροϋλοτόμους. Έχουν «θερίσει» τα δάση

Απίστευτο θράσος έχουν λαθροϋλοτόμοι στην Μαγνησία, που δεν φτάνει ότι κάνουν παράνομα την δουλειά τους, αλλά…
απειλούν και όσους τους προειδοποιούν να σταματήσουν! Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, λίγο η κρίση, λίγο ο… ρομαντισμός αρκετοί είναι αυτοί που αγοράζουν ξύλα και επιλέγουν το παραδοσιακό… τζάκι και την ξυλόσομπα, για να ζεσταθούν.Την ζήτηση αυτή εκμεταλλεύονται λαθροϋολοτόμοι, που «θερίζουν» τα δάση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Νομός Μαγνησίας και συγκεκριμένα το Πήλιο, όπου η λαθροϋλοτόμηση επεκτείνεται στις περιοχές: Ξουρίχτι (ανατολικό Πήλιο), Μακρινίτσα (κεντρικό), Χάνια (βορειοανατολικό), Αγιος Γιώργης (κεντρικό), Πινακάτες (κεντρικό).Οι πολίτες καταγγέλλουν το περιστατικό στα δασαρχεία, αλλά δεν εισακούονται, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απειλούνται από τους λαθροϋλοτόμους, όπως υποστηρίζει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.