Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κινδυνεύουν οι κάτοικοι στη Μήλο εξαιτίας του λατομείου

Οι εξορυκτικές δραστηριότητες στη Μήλο βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων του νησιού.
Σύμφωνα με Έκθεση του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που διενήργησε η καθηγήτρια κα. Αθηνά Λινού...

στην έκθεση σημειώνεται ότι από τα πρώτα στάδια μελέτης νοσηρότητας στη Νήσο Μήλο διαπιστώνονται «σημαντικά ευρήματα από το αναπνευστικό σύστημα και τους οφθαλμούς». Συστήνει δε ως απαραίτητη τη συνέχιση της μελέτης για να προταθούν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Η Έκθεση σημειώνει ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρόνιων πνευμονοπαθειών. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το ποσοστό αύξησης των θανάτων από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα στη Μήλο είναι 105% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στα Οινόφυτα.

Τα προβλήματα δημιουργούνται από τα υπέρλεπτα περλίτη, που εκλύονται από εξορυκτικές δραστηριότητες.
Για το θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση και η βουλευτής της ΝΔ και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.