Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αχ αυτό το αγχος...

Το άγχος "κλέβει" τον ύπνο των Αυστραλών σύμφωνα με τελευταία έρευνα, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε φάρμακα για να βοηθηθούν....Πιο συγκεκριμένα, 24% των ενηλίκων παίρνουν παυσίπονα, 12% χάπια ύπνου και 8% διάφορα άλλα φάρμακα για να μπορέσουν να κοιμηθούν.

Σχεδόν 40% από τους 600 Αυστραλούς που πήραν μέρος στην έρευνα , είπαν ότι η ποιότητα του ύπνου τους έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που απέδωσαν οι περισσότεροι στο άγχος που τους προκαλεί ο εργασιακός και οικογενειακός χώρος.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα στοιχεία άλλης έρευνας η οποία αποκαλύπτει ότι ανεπαρκής ύπνος ενδέχεται να προκαλέσει παχυσαρκία, να οδηγήσει στην κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ, στο κάπνισμα και την αποφυγή σωματικής άσκησης.

Ο εμπειρογνώμονας στο θέμα του ύπνου, καθηγητής Ρον Γκράνστεϊν, δήλωσε ότι η έρευνα που έγινε από το Εθνικό Κέντρο Υγείας και στο οποίο πήραν μέρος 80.000 Αμερικάνοι έχει τα πιο έγκυρα στοιχεία για τα πλεονεκτήματα του καλού ύπνου.

"Εκτός του ότι ο καλός και επαρκής ύπνος κάθε βράδυ έχει θετική επίδραση στην αποδοτικότητα και άλλους τομείς όπως είναι το οδήγημα, επηρεάζει το βάρος του σώματος και την συμπεριφορά του ατόμου.''

Η αυστραλιανή έρευνα βρήκε ότι το πρόβλημα του ύπνου είναι εντονότερο σε άτομα ηλικίας 31 - 50 χρόνων, όπου 45% δήλωσαν ότι η ποιότητα του ύπνου τους μειώθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ενώ το άγχος φαίνεται να είναι η κυριότερη αιτία, άλλοι παράγοντες που αναφέρθηκαν ήταν θέματα υγείας, τα παιδιά και ο θόρυβος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.