Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο πληθωρισμός πέφτει αλλά λεφτά δεν υπάρχουν


Με τον μεγεθυντικό φακό ψάχνουν οι Έλληνες τα χρήματα, τη στιγμή που τα στατιστικά νούμερα... ευημερούν...




το 3% υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού τον Οκτώβριο, από 3,1% που ήταν το Σεπτέμβριο και 5,2% που ήταν το 2010, όπως αναφέρει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Αποδίδεται στην αύξηση των τιμών βασικών ειδών διατροφής κατά 3,1%, στην αύξηση της τιμής των τσιγάρων καθώς και στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Οκτώβριο 2011, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,1%, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 10 – Οκτωβρίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 09 – Οκτωβρίου 10, παρουσίασε αύξηση 3,7%, έναντι αύξησης 4,3%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.