Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στο πλευρό της Μακεδονίας οι ομογενείς

Μια εκδήλωση με θέμα « Μακεδονία - H ιστορική Αλήθεια», διοργανώθηκε την Κυριακή στην Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ από το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, το Μακεδονικό σύλλογο... «Φίλιππος Αλέξανδρος», το σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος», την αδελφότητα Βογατσιατών Καστοριάς και το Σύλλογο Ποντίων του Μόντρεαλ.

Η εκδήλωση έχει στόχο να παρουσιάσει αρχαιολογικά, ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι Ελληνική και δεν χωρεί αμφισβήτηση επ΄αυτού.

Οι ομιλίες θα γίνουν στην αγγλική, καθότι οι οργανωτές επιδιώκουν να περάσουν την πληροφόρηση στην ευρύτερη κοινωνία του Κεμπέκ, καλώντας πολιτικούς του επαρχιακού και ομοσπονδιακού επιπέδου καθώς και φοιτητές από όλα τα επίπεδα σπουδών.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο δρ. Κρίς Καράτζιος, γνωστός στην παροικία γιά την ευρυμάθειά του στα εθνικά ζητήματα, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες πάνω στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.