Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς μαγνητοφωνημένα πρακτικά η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα


Στις 14 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Χθες, το δικαστήριο ασχολήθηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, με την εξέταση....



των ενστάσεων της υπεράσπισης.

Αρχικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των κατηγορουμένων για μεταφορά της αίθουσας διεξαγωγής της δίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού σε κάποια αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, επικαλούμενο έλλειψη διαθέσιμης αίθουσας για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η δίκη.

Επιπλέον, απέρριψε το αίτημα για παροχή απομαγνητοφωνημένων πρακτικών, ισχυριζόμενο έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.

Εν συνεχεία εξέτασε και τελικά απέρριψε την ένσταση που κατέθεσαν οι τρεις κατηγορούμενοι που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης (Νικος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κωνσταντίνος Γούρνας), σύμφωνα με την οποία εξαιτίας του πολιτικού χαρακτήρα των αδικημάτων της οργάνωσης αρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης δεν είναι το τριμελές εφετείο, αλλά το μεικτό ορκωτό δικαστήριο.

Ακόμη, το δικαστήριο εξέτασε και τελικά απέρριψε ένσταση για αντισυνταγματικότητα άρθρου του Ποινικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.