Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αρχισε ο Διαδικτυακός πόλεμος

Μέτα τις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν για τα θέματα ιδιωτικότητας του Facebook και κατά πόσο παραβιάζει προσωπικά δεδομένα... ο Μάρκ Ζούκερμπερκ, ένας από τους ιδρυτές του δημοφιλές κοινωνικού δικτύου, πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγορεί τις Google, Microsoft και Yahoo ότι συγκεντρώνουν πολύ περισσότερες πληροφορίες σε θέματα ιδιωτικότητας και μάλιστα το κάνουν πίσω από την πλάτη του χρήστη.

«Συλλέγουν ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών για εσάς χωρίς να το γνωρίζετε. Όλα έχουν να κάνουν με το τι βγαίνει προς τα έξω. Το πραγματικό ερώτημα είναι έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να λάβουν τις σωστές αποφάσεις; Πιστεύω ότι οι εταιρείες με τα τεράστια δίκτυα διαφημίσεων καταφέρνουν να γλιτώσουν την κριτική για τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν».

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν εσύ σερφάρεις εκείνοι μέσω των cookies συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για το ποιος είσαι, τι κάνεις, τι σου αρέσει κλπ. Μόνο που εσύ δεν το ξέρεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.