Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Άγριο ξύλο σε μοναστήρι στην Κερατέα.

Άγριο ξύλο μεταξύ καλογριών πέφτει από το πρωί στην Κερατέα.Στο μοναστήρι της Παναγίας της Πευκοβουνογιάτρεσσας ,που ακολουθεί το παλιό ημερολόγιο,οι μοναχές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα ,με αφορμή δογματικές διαφορές.Όπως ...


καταγγέλλει η μία ομάδα μοναχών ,χθες βράδυ οι υπόλοιπες καλόγριες με τη βοήθεια πιστών που ακολουθούν το δόγμα τους και είναι Ρωσοπόντιοι, τις έδειραν και τις πέταξαν έξω από το μοναστήρι με τη βία.Στη συνέχεια κλείδωσαν τις πόρτες της μονής για να μπουν μέσα .Το πρωί πιστοί που πήγαν στο μοναστήρι βρήκαν τις εκδιωκόμενες καλόγριες στο δρόμο και τις πόρτες κλειδωμένες.

 
Κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στη μονή από άλλο σημείο και δέχτηκαν επίθεση από τις μοναχές που βρίσκονταν μέσα μαζί με τους ρωσοπόντιους  πιστούς από το προηγούμενο βράδυ.Στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία και τον εισαγγελέα ,που όμως μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαν καταφέρει να ηρεμήσουν την κατάσταση.Τα επεισόδια επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα, όταν πιστοί προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα ή να μπουν στο μοναστήρι από άλλο σημείο, αλλά γίνονται αντιληπτοί από αυτούς που βρίσκονται μέσα στο μοναστήρι και τους επιτίθενται μαζί με τις καλόγριες.

3 σχόλια:

  1. αγαπάτε(;) αλλήλους!!!
    περίμενετε από κάτι τέτοιους να σώσουν τις ψυχές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν είναι τυχαίο ότι το μοναστήρι αυτό κατέχει απίστευτο πλούτο σε ακίνητα. Ολα για το θεό και τα λεφτά.... Ιωνας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα αλήθεια οι περισότεροι από αυτούς εκεί μέσα θα μας σώσουν χάρη στην προσευχή τους. Δεν ειναι αστεία τα πράγματα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.