Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κολλημένος με τις εκλογές... (Όλες οι εξελίξεις και το σχόλιο του planet-greece) [ΒΙΝΤΕΟ]


Με τρία "ναι" και την ταυτόχρονη απαίτηση για άμεσες εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε να κάνει μισή κίνηση για σύγκληση κυβέρνησης συνεργασίας απαιτώντας, όμως, ταυτόχρονα τη διεξαγωγή εκλογών. Είπε "ναι"...




α) στο "κούρεμα" των ομολόγων της 26ης Οκτωβρίου
β) στους στόχους σύγκλησης, όπως αυτοί τέθηκαν
γ) στις δανειακές ανάγκες της χώρας (την εκταμίευση δηλαδή των δανείων που αποφασίστηκαν)

Είπε όχι, όμως, στην εξυπηρέτηση πολιτικών και την λήψη νέων μέτρων, για τους επόμενους 3-4 μήνες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας και του νυν Πρωθυπουργού, που έπραξε ανάλογα όταν ήταν στην αντιπολίτευση, διαφωνεί με την υιοθέτηση πολιτικών που μπορεί να επιφέρουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κύριο αγκάθι για τον Αντώνη Σαμαρά, αποτελούν σειρά ζητημάτων που πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση ενότητας, ζητήματα για τα οποία θέλει ο ίδιος να υπάρχει η έγκριση των πολιτών, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, ώστε - προφανώς - ο ίδιος ως πρωταγωνιστής να αναλάβει τις πρωτοβουλίες των κινήσεων, χωρίς να έχει κάποιο άλλο κόμμα - συνδιαχειριστή στην εξουσία.

Τα αγκάθια για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι:

-Το όνομα των Σκοπίων

-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο

-Τις αποκρατικοποιήσεις

-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.

-Τα κοινοτικά κονδύλια

-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις

-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.

Έδωσε σαφές μήνυμα ότι η πρότασή του για συνεργασία, μικρής χρονικής διάρκειας είναι ανοιχτή, ωστόσο, τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν ακόμη και μες στις επόμενες 6 εβδομάδες.



Εκτίμησή μας, είναι, ότι ο Αντώνης Σαμαράς παλεύει αυτή τη στιγμή μεταξύ των πιέσεων που του ασκούνται ακόμη και από το εσωτερικό του κόμματος και με... τον κακό του εαυτό. Αυτόν τον εαυτό που "τρώει" σκαλώματα με κάτι, επιμένει στην αρχική του απόφαση και δε ρίχνει νερό στο κρασί του. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά του ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι πρωτοφανής. Έχει πράξει ανάλογα με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία, με το Βατερλό των διαπραγματεύσεων με το Σκοπιανό (όταν ήταν έτοιμοι να υπογράψουν οι γείτονες τον όρο Σλαβομακεδονία) κι όταν τελικά αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με όλες τις διαδικασίες και τις υποψίες περί οικονομικής... βοήθειας από διάφορα επιχειρηματικά κέντρα.

Εάν ήταν 100% στο χέρι του, θα οδηγούμασταν σίγουρα σε πολιτικό αδιέξοδο. Το γεγονός ό,τι στο πλευρό του βρίσκονταν οι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέει πολλά για για τις πιέσεις που του ασκήθηκαν στην τελική ανακοίνωση των αποφάσεών του.

Επιμένει... κι ο Παπανδρέου

Όσο ο Παπανδρέου δε λέει τη μαγική λέξη "παραιτούμαι" τόσο οι πολιτικοί του αντίπαλοι και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δε δείχνει να λέει το πολυπόθητο ναι στην πολιτική συναίνεση για τους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο Παπανδρέου επιμένει στην επίλυση σειράς ζητημάτων που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση συνεργασίας, μέχρι τις επόμενες εκλογές, τις οποίες προσδιορίζει χρονικά για τις αρχές του Μάρτη του 2012.

Μετά την 45λεπτη συνάντηση που είχε το πρωί, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο ανακοίνωση την πρόθεσή του για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εξερχόμενος του Μεγάρου, τόνισε:

"Σήμερα ήρθα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσω και να ενημερώσω για την πρόθεσή μου να συμβάλω καθοριστικά στη δημιουργία κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας, μία κυβέρνηση πυο θα έχει βασικό στόχο την ψήφιση νομοσχεδίων και την εφαρμογή των όποιων βημάτων χρειάζονται που απορρέουν από τις ιστορικές αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή όσων βημάτων απορρέουν από αυτήν είναι προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ. Τόσο σημαντικές στιγμές... Για τη δημιουργία της ευρύτατης συνεργασίας το σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν οι απαραίτητες διεργασίες κι επαφές".




Δυστυχώς και οι δύο ηγέτες δείχνουν να "παίζουν" με τις λέξεις και να μην αντιλαμβάνονται στο παραμικρό ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι σε περίπτωση που δε βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση, δε θα υπάρχει Ελλάδα, πόσο μάλλον τα κόμματά τους για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.