Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οργή της ΟΤΟΕ για την πρόταση της Πειραιώς να...κουρέψει 20% τους εργαζόμενούς της

Μυρίζουν κινητοποιήσεις στις τράπεζες,με πρώτη την Πειραιώς ,μετά την οργισμένη ανακοίνωση της ΟΤΟΕ,στην οποία κάνει λόγι για επίθεση σε θεμελιώδη θεσμικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων με ευρύτερες διαστάσεις για τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.Η ανακοίνωση...


βγήκε  μετά την πρόταση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για περικοπές στους μισθούς έως και 20%. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για «την υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων όπου θίγονται από την ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς».Η συνδικαλιστική οργάνωση επισημαίνει ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει όλους τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, την ελληνική κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη «δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση μονομερείς ενέργειες και πρωτοβουλίες που διαταράσσουν την συνοχή στον κλάδο και δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης σε εργασιακό αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις Τράπεζες, την οικονομία και τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.