Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

20 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας θα φιλοξενήσουν αστέγους.

Ρε παιδιά τι γίνεται;Αντί να πέιρνουν μέτρα για να μην υπάρχουν άστεγοι, ετοιμάζουν μέρη που θα φιλοξενούν αστέγους.Το υπουργείο υγείας...


 μαθαίνουμε πως ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα προβλέπει σειρά δράσεων για τους αστέγους, η απογραφή των οποίων ολοκληρώνεται από το  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ( Με βάση την καταγραφή θα εξειδικευθούν οι πολιτικές για την ενίσχυση και επανένταξη των αστέγων. Σε περίπτωση π.χ. αστέγου με οικογενειακές υποχρεώσεις θα δίδεται επιδότηση ενοικίου, ενώ σε περίπτωση αστέγου και ανέργου χωρίς οικογενειακά βάρη θα δίδεται η δυνατότητα παραμονής σε ξενοδοχείο-κοιτώνα και συμμετοχής σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της πολιτικής για τους αστέγους καλούνται να διαδραματίσουν εκτός από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους φορείς που υπάγονται σε αυτό, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσω του θεσμού της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η πολιτική που θα ακολουθηθεί εφαρμόζεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Μόναχο και το Λονδίνο. Πουθενά δηλαδή δεν τους απασχολεί το πως θα τους βρουν μια δουλειά για να σταματήσουν να είναι άστεγοι.

Στην Αθήνα εκτιμάται ότι είναι διαθέσιμα τουλάχιστον 20 οικήματα, πρώην ξενοδοχεία τα οποία προορίζονται να αλλάξουν χρήση και να φιλοξενούν άστεγους, άνεργους και απελπισμένους. Η πρόσβαση στα ξενοδοχεία-κοιτώνες θα γίνεται υπό συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις στους ενδιαφερόμενους. Η σίτιση των ατόμων που θα φιλοξενούνται στους κοιτώνες θα γίνεται μόνο στα ειδικά κέντρα σίτισης αστέγων. Ζητούμενο είναι αφενός μεν να αποτραπεί η δημιουργία γκέτο μέσα στην πόλη, αφετέρου να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας για τους αστέγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.