Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πιάστηκε σαν «ποντίκι» ο διαβόητος νονός της Καμόρα Μικέλε Τζαγκαρία

Σε ένα υπόγειο κρησφύγετο στην Καζαπένα της Νάπολης εντοπίστηκε από την ιταλική αστυνομία ο διαβόητος αρχινονός της Καμόρα, αρχηγός της πανίσχυρης και αδίστακτης οικογένειας των Καζαλέζι, Μικέλε Τζαγκαρία....


Καταζητούμενος επί 16 ολόκληρα χρόνια, ο 53χρονος σήμερα Μικέλε Τζαγκαρία ήταν ο τελευταίος στη λίστα με τους πλέον επικίνδυνους φυγάδες της Καμόρα. Στον υπόκοσμο ήταν γνωστός ως «capastorta», που θα μπορούσε να αποδοθεί ως «παράφρων»...

«Νικήσατε εσείς, νίκησε το κράτος», η ειρωνεία του Τζαγκαρία προς τους δικαστικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος που τον συνέλαβαν στο τούνελ για να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς. Στην επιχείρηση μετείχαν συνολικά 350 άτομα.

Ο Τζαγκαρία συνελήφθη στην Καζαπένα, το μέρος που γεννήθηκε, ήλεγχε και από το οποίο δεν απομακρύνθηκε ποτέ στα χρόνια που κρυβόταν από τις Αρχές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν με εκσκαφείς. Έκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και ο Τζαγκαρία έμεινε μόνος στο σκοτάδι στο λαγούμι που καλυπτόταν από βαθύ στρώμα από μπετόν.

Όταν κατάλαβε πως πλέον δεν μπορούσε να κάνει τίποτα φώναξε «μην χτυπάτε, παραδίνομαι».

«Πιάστηκε σαν ποντίκι» σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter o Ρομπέρτο Σαβιάνο, συγγραφέας του Γόμορρα.

Ο Μικέλε Τζαγκαρία κατηγορείται για σύσταση συμμορίας μαφιόζικου τύπου, φόνους, εκβιασμούς και ένοπλες ληστείες. Έχει καταδικαστεί ερήμην για δολοφονίες και από από το 2000 εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψής.

Τη στιγμή της σύλληψής του στην αγροικία στην Καζέρτα φέρεται να λιποθύμησε. Διακομίστηκε προσωρινά σε ιατρικό κέντρο των φυλακών με ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.