Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

To Android Market γιορτάζει, η Microsoft ετοιμάζει το Windows Store

Περισσότερες από δέκα δισεκατομμύρια εφαρμογές έχουν κατεβαστεί από το Android Market, ανακοίνωσε η Google, την ώρα που η Microsoft παρουσίαζε το δικό της αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα, από το οποίο θα διατίθενται εφαρμογές για τα επερχόμενα Windows 8....


Η Google ανακοίνωσε το ορόσημο των 10 δισ. εφαρμογών στο επίσημο ιστολόγιό της, επισημαίνοντας ότι ο ρυθμός πωλήσεων στο Android Market έχει φτάσει το ένα δισεκατομμύριο εφαρμογές το μήνα.

Το κατάστημα εφαρμογών της Google χρειάστηκε 22 μήνες για να συμπληρώσει το ένα δισεκατομμύριο κατεβάσματα μετά τα εγκαίνιά του το 2008. Συγκριτικά, το App Store της Apple χρειάστηκε μόλις εννέα μήνες για να φτάσει το ορόσημο του ενός δισ.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο ανταγωνιστικά καταστήματα δείχνει πάντως να μειώνεται, αφού το Android Market χρειάστηκε μόνο ένα μήνα για να περάσει από τα 9 στα 10 δισ. εφαρμογές.

«Περιμένουμε ότι το Android θα ξεπεράσει την Apple σε κατεβάσματα εφαρμογών το πρώτο εξάμηνο του 2012» δήλωσε στο BBC ο Τζεφ Μπλέιμπερ, αναλυτής της CCS Insight.

Από τις αρχές της φετινής χρονιάς, τo λειτουργικό σύστημα Android της Google έχει ξεπεράσει το Symbian της Nokia και το iOS της Apple ως η δημοφιλέστερη πλατφόρμα λογισμικού για smartphone.

Windows Store τον Φεβρουάριο

Στο μεταξύ, η Microsoft προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του πρώτου διαδικτυακού της καταστήματος, από το οποίο θα διατίθενται εφαρμογές για τα Windows 8 σε 231 αγορές.

Οι πρώτες app για την επόμενη έκδοση των Windows θα μπουν στα ράφια του Windows Store τον Φεβρουάριο, είτε πρόκειται για PC, notebook ή ταμπλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.