Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή

Αναβλήθηκε σήμερα για τις 12 Ιανουαρίου η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Σύμβουλου του συγκροτήματος ''Δίας'' και της τηλεόρασης ''Σίγμα'' Άντη Χατζηκωστή....


Το Κακουργιοδικείο συνεδριάζει με τον Πρόεδρο Δικαστηρίου Χάρη Σολομωνίδη, τον Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή Νικόλα Σάντη και τον Επαρχιακό Δικαστή Νίκο Γιαπανά.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του φόνου του Αντη Χατζηκωστή, παραμένοντες υπό κράτηση, είναι οι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης και Ελλη Κρασοπούλη - Σκορδέλλη, οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) και πιο συγκεκριμένα ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2009 και 25ης του ιδίου μηνός, στο χωριό Πέρα Ορεινής, συνωμότησαν μεταξύ τους και με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου -ο οποίος έχει ενταχθεί στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων- για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

Υπό κράτηση παραμένει και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, στον οποίο, όπως και για τους άλλους τρεις κρατουμένους, απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) για το ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2010 και 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

Στους τέσσερεις κατηγορουμένους απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, κατά παράβαση των Αρθρων 20, 203 και 204 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154).

Σύμφωνα με την κατηγορία αυτή, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, μαζί με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, στην Εγκωμη, επέφεραν το θάνατο του Αντη Χατζηκωστή, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη, δηλαδή με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι Μιχάλης Πικής (εκ μέρους του Ανδρέα Γρηγορίου) και Μάριος Γεωργίου μαζί με τον Μιχαλάκη Κυπριανού (εκ μέρους των Τάσου Κρασοπούλη και Ελενας Σκορδέλλη), καθώς και ο Ροβέρτος Βραχίμης, που εμφανίζεται για τον τέταρτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Γρηγόρη Ξενοφώντος. Η κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπείται από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Ελενα Κλεόπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.