Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τα πιο παράξενα φυτά του κόσμου

Είναι μεγάλα, φυτρώνουν σε παράξενα μέρη και προκαλούν το θαυμασμό κάθε παρατηρητήΕίναι μεγάλα, φυτρώνουν σε παράξενα μέρη και προκαλούν το θαυμασμό κάθε παρατηρητή
Είναι γνωστό πως η φύση κάνει θαύματα και πως έχει απεριόριστη φαντασία. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη είναι τα παράξενα ζώα, ψάρια αλλά και φυτά που “συλλαμβάνει” ο φωτογραφικός φακός....

Το λουλούδι Rafflesia arnoldii φυτρώνει στη νοτιοανατολική Ασία, έχει το μεγαλύτερο άνθος στον κόσμο. Η διάμετρός του μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και το βάρος του τα 11 κιλά.


Η Hydnora africana είναι ένα φυτό της κατηγορίας των αχλωρόφυλλων και ενδημικό της νοτίου Αφρικής.  Το φυτό φυτρώνει υπόγεια, εκτός από ένα σαρκώδες λουλούδι που αναπτύσσεται πάνω στην επιφάνεια του εδάφους και αναδύει μια μυρωδιά περιττωμάτων για να προσελκύσει  σκαθάρια που τρέφονται με περιττώματα ή ψοφίμια.

Το επιστημονικό όνομα του φυτού είναι Amorphophallus titanum και σημαίνει άμορφος φαλλός. Ζει στη Σουμάτρα της Ινδονησίας και πρωτοανακαλύφθηκε το 1878 και μπορεί να φτάσει τα 3,5 μέτρα ύψος.

Το Welwitschia mirabilis φυτρώνει στη Namibia και είναι μοναδικό στο είδος του. Αποτελείται μόνο από φύλλα και έναν εύρωστο μίσχο με τις ρίζες. Φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα ύψος και 8 μέτρα πλάτος. Ζει από 400 έως 1500 χρόνια. Είναι φαγώσιμο και έχει γεύση κρεμμυδιού.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.