Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Βγάζουν τώρα τα λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου

Βγάζουν τώρα τα λύτρα από την απαγωγή ΠαναγόπουλουΧαρτονομίσματα των λύτρων από την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, το 2008 στην Θεσσαλονίκη, έχουν εντοπιστεί τελευταία στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα.....Όπως αναφέρεται, τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί στις προαναφερόμενες περιοχές 1400 χαρτονομίσματα που προέρχονται από τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν είχαν βρεθεί από το σύνολο των περίπου 11.000.000 των λύτρων που είχαν δοθεί για την απελευθέρωση του επιχειρηματία, στις 22 Ιουνίου του 2008, δηλαδή μετά από 14 ημέρες ομηρίας.

Ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του επιχειρηματία φερόταν σύμφωνα με την Αστυνομία ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με δύο αντιεξουσιαστές, ενώ συμμετοχή στην υπόθεση είχε και ένας Κρητικός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του υπήρξε αποκαλυπτικός.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και δύο μηνών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τους κατηγορούμενους στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου όπου φέρονται να εμπλέκονται και Κρητικοί, οι διωκτικές Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν πληροφορίες για την «διαδρομή» των περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι τα χρήματα έχουν ξεπλυθεί σε γειτονική χώρα και πλέον - αν και με σημαντικές απώλειες - έχουν επιστρέψει «καθαρά» στα χέρια των εμπλεκομένων.

Κάποιοι εξ αυτών το τελευταίο χρονικό διάστημα επιδίδονται σε πολυτελή βίο, σκορπώντας δεξιά και αριστερά τεράστια ποσά για ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας τους. Ωστόσο, παρά τις επίπονες προσπάθειες των αστυνομικών Αρχών να τους κάνουν «τσακωτούς», καταφέρνουν να κινούνται «αλώβητοι» αφού έχουν προνοήσει - όπως προκύπτει - να διαθέτουν στις συναλλαγές τους χαρτονομίσματα που δεν είναι «σεσημασμένα».

Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγή Παναγόπουλου είχε σημειωθεί στις 12 Ιανουαρίου του 2009, στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος μετά από 13 ημέρες κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.