Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Καταλύτης» για τα οστά η βιταμίνη D

Ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμόΡυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό...
H βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου στο έντερο και τους νεφρούς, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο πλάσμα και κατ κατ’ επέκταση κανονικού μεταβολισμού των οστών. Επίσης, συμβάλλει στη ρύθμιση του μεταβολισμού του φωσφόρου, ενός άλλου σημαντικού ανόργανου συστατικού για τον σχηματισμό των οστών.
 
Εκτός από την κλασσική δράση της στο μεταβολισμό των οστών επιδρά επίσης στην ανάπτυξη του δέρματος και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της ψωρίασης μίας χρόνιας δερματικής διαταραχής.
 
Τα περισσότερα τρόφιμα δεν περιέχουν καθόλου βιταμίνη D, γι' αυτό και παρασκευάζονται κάποια που εμπλουτίζονται με τη βιταμίνη, όπως το γάλα, η μαργαρίνη και τα δημητριακά. Tα έλαια από συκώτι ψαριών είναι καλές πηγές, ενώ μικρά ποσά βρίσκονται στα αυγά, τον τόνο και τον σολομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.