Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία.Εγκλωβισμένοι κινδυνεύουν,έζησαν στην κόλαση για ώρες 1300 επιβάτες πλοίου.

Τριάντα επτά οικισμοί στο νομό Γρεβενών κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καιρικών συνθηκών, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών σε Καρπενήσι και Καρδίτσα λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, ενώ το πλοίο Superferry 2 ...


με 1.300 επιβάτες δυσκολεύτηκε επί πολλές ώρες μέχρι τελικά να καταφέρει να δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Ειδικότερα, στο Καρπενήσι συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να διασώσουν 14 ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου.
Πρόκειται για τους επιβάτες τριών αυτοκινήτων -μεταξύ των οποίων είναι εννέα εκδρομείς και πέντε εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο- οι οποίοι επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι, αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο λόγω χιονοθύελλας. Σωστικά συνεργεία με μηχανήματα δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.

Επίσης, στο Μουζάκι Καρδίτσας άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν να απεγκλωβίσουν 8 άτομα που παραμένουν εγκλωβισμένα μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ στα Καλάβρυτα η Πυροσβεστική εκλήθη να βοηθήσει οδηγούς που ανέβαιναν στο χιονοδρομικό χωρίς αλυσίδες.

Εξάλλου, λόγω πτώσης βράχου στο 203ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε συρμός χωρίς επιβάτες, ενώ η γραμμή διεκόπη. Μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα σταματούν στην Τιθορέα και στο Λειανοκλάδι αντίστοιχα.

Από Τιθορέα και Λειανοκλάδι θα μεταφέρονται με λεωφορεία και θα συνεχίζουν το ταξίδι με τρένο.

Τέλος, λίγο μετά τις 8 το βράδυ διεκόπη προσωρινά η διέλευση των συρμών του Ηλεκτρικού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά, όταν έπεσες στις ράγες κορμός δέντρου. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα.


Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Επίσης από τη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού πλοίου «Ταξιάρχης» για Καβάλα και Λήμνο και του «Αqua Maria» για Καβάλα-Λήμνο-Αι Στράτη-Λαύριο-Ψαρά-Μεστά.

Κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σε πολλές περιοχές.

Χιόνια

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για αύριο Τρίτη αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις με πιθανότητα χιονοπτώσεων και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 με 9 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκραία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.