Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

3,5 εκατ. δολλάρια για μια συλλογή κόμικς του '30!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPU5wtFUZ4W2d_vGifjbmqG141mNZYYWr_oNOPZvXe0ujDALLaDS6-_unQJj_4HXAqU6ynBMsI64Yas_eluclsGo9a1TzlkKa89kw803FDyLXwbp4gjZAwKpj6q6OMqP6bmFzQhvnsZg4/s1600/batmanSCREAMINGatROBINSass.JPG

Μια συλλογή κόμικς της δεκαετίας του 1930 πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για το ποσό ρεκόρ των 3,5 εκατ. δολαρίων....



Τα 345 βιβλιαράκια με τα κόμικς είχαν αγοραστεί από τον νεκρό σήμερα Μπίλι Ράιτ από την Πολιτεία της Αριζόνα όταν ακόμη ήταν παιδί. Ο τόμος Detective Comics № 27, που αγοράστηκε για 10 σεντς το 1939 και στον οποίον δημοσιεύτηκαν τα πρώτα κόμικς με τον Μπάτμαν, πουλήθηκε στην υψηλότερη τιμή.
Το τελευταίο «χτύπημα» στη δημοπρασία έφθασε τις 523 χιλιάδες δολάρια. Ένας ακόμη τόμος, το Action Comics № 3, έκδοση του 1938, στο οποίο μπήκαν τα πρώτα κόμικς με τον Σούπερμαν πουλήθηκε προς 299 χιλιάδες δολάρια.

Η συλλογή των κόμικς βρέθηκε τυχαία, κατά το ξεκαθάρισμα των πραγμάτων στο υπόγειο του σπιτιού του Ράιτ και θα μπορούσε να μην ανακαλυφθεί, καθώς ο Ράιτ κατά τη διάρκεια της ζωής του ποτέ δεν είχε αναφερθεί στην ύπαρξή τους. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συλλογή αυτή γίνεται ιδιαίτερα πολύτιμη, χάρη στο ότι τα βιβλιαράκια διατηρήθηκαν από έναν άνθρωπο, ο οποίος τα αγόρασε όταν ακόμη ήταν παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.