Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ούτε τα λεφτά μας δε δέχονται οι Βρετανοί! Κινδύνεψε να χαθεί μία ψυχή μόλις 4ων μηνών!



Το μωρό χρειαζόταν να υποβληθεί σε αυτή τη λεπτή επέμβαση, η οποία δεν διενεργείται στη χώρα μας, και για το λόγο αυτό κρινόταν αναγκαία η μεταφορά του στο Great Ormond Street Hospital for Children της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο το κόστος της μεταμόσχευσης ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.
Το υπέρογκο αυτό ποσό θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του...

 Ε-112, ωστόσο το κέντρο δεν δεχόταν κάτι τέτοιο, επικαλούμενο την οικονομική κρίση. Από πλευράς του, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε μόνο 150.000 ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι το ΤΠΕΤ δεν υπάγεται στο υπουργείο Υγείας, ωστόσο, όταν το υπουργείο ενημερώθηκε για το περιστατικό, ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε δράση και συνέβαλε με προσωπικές του ενέργειες, προκειμένου να καλυφθεί το υπολειπόμενο ποσό.

Με μέριμνα του ΕΚΑΒ, πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου και προσωπικές ενέργειες των κ. Ταμβακάκη, της κ. Σάλλα και της κ. Λάτση, το τεσσάρων μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου θα μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.