Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κομπίνα μεγατόνων με τις επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες στην Κρήτη


Κομπίνα μεγατόνων φαίνεται πως στήθηκε στην Κρήτη το 2007 με την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες του νησιού. Σε έγγραφο που απέστειλε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή το ΣΔΟΕ αναφέρεται πως, ενώ το 2006 και το 2008 οι επιστροφές ΦΠΑ βρίσκονταν λίγο παραπάνω από τα...

 10 εκατομμύρια ευρώ, το 2007, το οποίο σημειωτέον ήταν και έτος εκλογών, εκτοξεύθηκαν σε κάτι λιγότερο από 17 εκατομμύρια ευρώ!

Τα στοιχεία με τα οποία ασχολήθηκε το ΣΔΟΕ αφορούν την τριετία 2006-08 για 2.841 άτομα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο που εισέπραξαν συνολικά επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπηρεσία ενημέρωσε τον κ. Ρακιντζή πως οι έρευνες για τις επίμαχες υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί και ήδη έχουν διαβιβαστεί στις οικείες ΔΟΥ 269 φάκελοι με πρόστιμα και πρωτογενή οφειλή περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν κυρίως περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. Παράλληλα, εις βάρος αγροτών που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους έχουν υποβληθεί 12 μηνυτήριες αναφορές, ενώ είναι σε εξέλιξη η τεκμηρίωση της εικονικότητας των συναλλαγών 150 αγροτών.

Εξάλλου, στην υπόθεση εμπλέκεται και μεγάλος αριθμός αγροτών και επιχειρήσεων στην Ιεράπετρα, όπως προκύπτει από το έγγραφο που απέστειλε ο Λέανδρος Ρακιντζής ζητώντας ενημέρωση από το ΣΔΟΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, ο επανέλεγχος από τη ΔΟΥ Ιεράπετρας για τις επιστροφές ΦΠΑ είναι σε εξέλιξη και το ΣΔΟΕ περιμένει το σχετικό πόρισμα.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.