Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί οι πατούσες των σκύλων δεν παγώνουν ποτέ;

Το εξειδικευμένο κυκλοφορικό σύστημα στις πατούσες των σκύλων τους κρατά ζεστούς
Νέα επιστημονική έρευνα, που διεξήχθη στην Ιαπωνία, κατέδειξε ότι το εξειδικευμένο κυκλοφορικό σύστημα στις πατούσες των σκύλων τους κρατά ζεστούς, ακόμα και σε πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και στους -35 βαθμούς Κελσίου...

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά μικροσκόπια, προκειμένου να μελετήσουν τη δομή των ποδιών των σκύλων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η θερμότητα μεταφέρεται στο φεβλικό δίκτυο, γεγονός που σημαίνει ότι το κρύο αίμα δεν είναι εύκολο να επιστρέψει στο σώμα.
Όταν το αίμα στις πατούσες των σκύλων παγώνει, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του αέρα και του εδάφους, αντλείται ζεστό αίμα από την καρδιά, μέσω γειτονικής αρτηρίας, το οποίο μεταφέρει τη θερμότητά του. Έτσι, το αίμα θερμαίνεται, πριν επιστρέψει στο σώμα, γεγονός που βοηθά τους σκύλους να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε σταθερά επίπεδα.
Να σημειωθεί ότι στα ζώα, που μπορούν να ρυθμίσουν και να διατηρήσουν συνεχή θερμοκρασία σώματος, παρά το κρύο, συγκαταλέγονται επίσης οι αλεπούδες της αρκτικής και οι λύκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.