Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η τρόικα θέλει να διαλύσει την Ελλάδα.Ζητά απολύσεις ενστόλων και εκπαιδευτικών


Το πιο απίθανο από όλα δε , είναι πως οι δικοί μας το συζητάνε.Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι ...


ένστολοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί  θα περιληφθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015, όπως απαιτεί η τρόικα. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε με αυτό τον τρόπο θα αποδυναμωθεί ο στρατός μας και η αστυνομία ,οπότε μένουμε εκτεθημένοι απέναντι στους γείτονες, που θα τρίβουν τα χέρια τους με αυτά που ακούνε.Το χειρότερο από όλα όμως είναι η μείωση του αριθμού των εκαπιδευτικών.Η τρόικα έρχεται να ολοκληρώσει το σχέδιο της Αννούλας Διαμαντοπούλου.Ήδη πολλά παιδιά αδυνατούν να πάνε στο σχολείο τους μετά τις συγχωνεύσεις που έγιναν και η μείωση των εκπαιδευτικών θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.Θέλουν να μας κάνουν έναν αμόρφωτο λαό.Και αμόρφωτος λαός είναι πιο ευάλωτος.

Οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».

Στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα, ενώ ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) μόνον περίπου 350.000 άτομα. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε ότι το γεγονός αυτό διευρύνει αναγκαστικά την αξιολόγηση και στους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς. Όσον αφορά την αξίωση για μία μόνον πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις, σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, η Task Force θεωρεί ότι εάν αυτό εφαρμοσθεί θα διαλυθούν οι δομές του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.