Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πώς φορολογούνται οι τόκοι καταθέσεων στην Ελλάδα

Οι τόκοι από οποιασδήποτε μορφής κατάθεση σε τράπεζα του εσωτερικού φορολογούνται με συντελεστή 10%Οι τόκοι από οποιασδήποτε μορφής κατάθεση σε τράπεζα του εσωτερικού φορολογούνται με συντελεστή 10%

Ο υπό εξέταση διπλασιασμός του φόρου επί των τόκων από καταθέσεις, που έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των φορολογικών αλλαγών, έφερε στην επιφάνεια το θέμα της διαδικασίας φορολόγησης του συγκεκριμένου εισοδήματος.
Ας δούμε, λοιπόν, τι ισχύει σήμερα για χρήματα, που βρίσκονται στην Ελλάδα, με βάση και γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών: ...


Φορολόγηση τόκων καταθέσεων εσωτερικού

Οι τόκοι από οποιασδήποτε μορφής κατάθεση σε τράπεζα του εσωτερικού φορολογούνται με συντελεστή 10%. Ο φόρος αυτός παρακρατείται από την τράπεζα, κατά την πίστωση του λογαριασμού με τους τόκους ή την καταβολή των τόκων στο δικαιούχο.

Φορολογούνται όλοι οι καταθέτες

Η ιθαγένεια, ο τόπος διαμονής ή κατοικίας του καταθέτη, είναι αδιάφορος για την επιβολή του φόρου 10%. Οι κάτοικοι του εξωτερικού ή οι αλλοδαποί, που έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα, δεν απαλλάσσονται.

Καταθέσεις κατοίκων εξωτερικού

Απαλλάσσονται από το φόρο οι τόκοι οποιασδήποτε μορφής κατάθεσης, σε τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εφόσον η κατάθεση δεν είναι σε ευρώ αλλά σε ξένο νόμισμα και ο δικαιούχος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.