Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα, ο Στρος Καν έτεινε "χείρα δανεισμού" προς την Ελλάδα, ο Παπαθεμελής έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους...


362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.



Γεγονότα από το sansimera

1789: Το εκλεκτορικό σώμα των ΗΠΑ εκλέγει τον Τζορτζ Ουάσιγκτον ως τον πρώτο πρόεδρο της χώρας.
1885: Η πρώτη αμαξοστοιχία με δέκα βαγόνια φτάνει στο σταθμό της Κηφισιάς. Είχε ξεκινήσει από την Αθήνα.
1906: Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα για την αναγνώριση της ταυτότητας.
1962: Η βρετανική βιομηχανία Rolls-Royce καταρρέει. Η κυβέρνηση εθνικοποιεί το αεροναυπηγικό τμήμα της και ιδιωτικοποιεί το τμήμα αυτοκινήτων.
1962: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι απαγορεύει εξ ολοκλήρου τις εισαγωγές από την Κούβα.
1994: Με απόφαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης Στέλιου Παπαθεμελή και Εργασίας Ευάγγελου Γιαννόπουλου, απαγορεύεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων πέραν της 2ας πρωινής. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Μαρτίου.
1995: Τσετσένοι μαχητές καταρρίπτουν το πρώτο ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο, ένα SU-25, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι.
1996: Η Κίνα καταστέλλει την ελεύθερη επικοινωνία μέσω Ίντερνετ, απαγορεύοντας τις ιστοσελίδες με πολιτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, απαιτώντας τα δίκτυα να καταχωρούνται μέσω της κυβέρνησης.
1998: Ένας Βέλγος ρίχνει στον Μπιλ Γκέιτς μία τούρτα στις Βρυξέλλες.
1999: Ο στρατιωτικός και πολιτικός Ούγο Τσάβες Φαρίας εκλέγεται πρόεδρος της Βενεζουέλας.
2000: Εννιά χρόνια μετά το θάνατο του Συμεών Μαυροσκούφη, το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame αποφασίζει να συμπεριλάβει τον έλληνα μπασκετμπολίστα ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος. Πρόκειται για μία τιμή που κανένας άλλος Έλληνας δεν έχει πάρει, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντική τη διάκριση. Μάλιστα, ο Μαυροσκούφης ήταν ένας από τους 8 αντιπροσώπους, που υπέγραψαν τον Μάιο του 1932 τη δήλωση ίδρυσης της FIBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ).
2000: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανακοινώνει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
2002: Ο Μπγιορν Ουλβέους επιβεβαιώνει ότι τα μέλη των ABBA απέρριψαν προσφορά 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που τους έγινε από ομάδα επιχειρηματιών για την ανασύσταση του συγκροτήματος.
2002: Οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού και πολλών άλλων δρόμων, δημιουργώντας εντάσεις.
2003: Ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες πολίτες που θέλουν να διεκδικήσουν τα ακίνητα που έχασαν από κατασχέσεις τραπεζών για πανωτόκια, έπειτα από απόφαση - σταθμό του Εφετείου Αθηνών, η οποία ακυρώνει αναγκαστικό πλειστηριασμό και μάλιστα υπέρ τρίτου. «Βροχή» και οι μηνύσεις κατά τραπεζών από νέους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που ξαφνικά βρίσκονται να χάνουν την περιουσία που απέκτησαν μέσω των δημοπρασιών.
2003: Το γιουγκοσλαβικό κοινοβούλιο αποφασίζει τη διάλυση του κράτους και την επανασύστασή του με το όνομα Σερβία - Μαυροβούνιο.
2003: Η αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Κόρτνεϊ Λαβ (χήρα του Κερτ Κομπέιν) συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου για διατάραξη της πτήσης αεροσκαφών, επειδή καυγάδισε με το πλήρωμα του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδευε από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο.
2004: Η αστυνομία ανακρίνει τον Νόελ Γκάλαχερ των Oasis, μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας του σε εφημερίδα, που τον δείχνει να περπατά ανάμεσα στις γραμμές του υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λονδίνο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δηλώνει ότι «η ενέργειά του αυτή αποτελεί κακό παράδειγμα».
2005: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θέτει σε εξάμηνη αργία τον μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμονα, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο σκάνδαλο του παραδικαστικού κυκλώματος.
2007: Η Νόρα Τζόουνς ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «Not To Late».
2010: Ένα 16χρονο κορίτσι θάβεται ζωντανό από την οικογένειά του, που θέλησε έτσι να ξεπλύνει την «τιμή» της, επειδή υποψιαζόταν ότι η άτυχη έφηβη διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άνδρες. Το φοβερό αυτό έγκλημα διαπράχθηκε στην Κάχτα, ένα χωριό κοντά στη Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής όπου πλειοψηφεί ο κουρδικός πληθυσμός.
2010: Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δηλώνει τη βούληση του οργανισμού να βοηθήσει την Ελλάδα αν αυτό ζητηθεί.

Γεννήσεις:

1947: Απόστολος «Λάκης» Γκλέζος, διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. (Θαν. 18/6/2007)
1948: Άλις Κούπερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βίνσεντ Φέρνιερ, αμερικανός ρόκερ. («School’s out»)
1951: Φιλ Έχαρτ, αμερικανός ντράμερ, ιδρυτικό μέλος των Kansas.
1963: Κέβιν Γουόσερμαν, αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής των Offspring. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο είναι Noodles.
1972: (Σίλβα ντε Ολιβέιρα) Τζιοβάνι, βραζιλιάνος διεθνής ποδοσφαιριστής.
1975: Ναταλί Ιμπρούλια, αυστραλή τραγουδίστρια.

Θάνατοι:

1843: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης. (Γεν. 3/4/1770)
2001: Ιάννης Ξενάκης, συνθέτης πρωτοποριακής μουσικής. (Γεν. 29/5/1922)
1991: Ελένη Σκούρα, η πρώτη ελληνίδα βουλευτής. (Γεν. 1896)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.