Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ολονύχτιο θρίλερ διαπραγματεύσεων με φόντο το πόσο θα φτωχύνουμε [ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ]

Με φόντο το ύψος της εξαθλίωσης των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, 7 ώρες μετά την μαραθώνιο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ συμφώνησαν να πούνε το "ναι" σε όλα εκτός το Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος αποφάσισε να μην συνυπογράψει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα. Αναλυτικά όλες οι εξελίξεις στο planet-greece...




Όλα ξεκίνησαν στις 5.15, χθες το απόγευμα, οπότε και οι πολιτικοί αρχηγοί έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου.



Μετά από 7 ώρες, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι τρεις αρχηγοί έφυγαν από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πολυπόθυτος "άσπρος καπνός", που περίμεναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες της Ευρωζώνης, δε βγήκε. Το στίγμα της ολικής διαφωνίας έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.



Οι πληροφορίες στην αρχή ήταν συγκεχυμένες. Κανείς δεν τοποθετείτο επισήμως και η δήλωση - χρησμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, κάθε άλλο παρά ξεδιάλυνε το τοπίο.

Στη 1.00, είχαμε την πρώτη επίσημη εικόνα από το γραφείο του Πρωθυπουργού, με επίσημη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματο¬οικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την Τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ωστόσο, κι ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν μόλις αποχωρήσει, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν οι επικεφαλής της Τρόικας. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Η τρόικα είχει ζητήσει να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις και να συγκεντρωθούν 600 εκατ. ευρώ. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να διαφωνεί και να προτείνει να περικοπούν τα 300 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα να βρεθούν από τις κύριες συντάξεις. Σε αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Γιώργος Παπανδρέου που ζητά και τα 600 εκατ. ευρώ να δοθούν από τις επικουρικές. 

Στη 1.26, με δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει δήλωση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη διαπραγματευτική οδό που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επιλέξει τα δύο χρόνια που κυβερνούσε και τη στάση που κράτησε στη μαραθώνια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.




Καρατζαφέρης: Δεν υπογράφω

Στη 1.45, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξήλθε των γραφείων του κόμματος, από τη Λ. Καλλιρόης, διευκρινίζοντας ότι αρνείται να συμφωνήσει με ένα κείμενο, το οποίο δεν έχει κάποια νομική γνωμοδότηση. Η δήλωσή του κατέληξε με τον στίχο τραγουδιού των Beattles:



Το ολονύχτιο θρίλερ έχει συνέχεια

Ώρα 2.30: Σε εξέλιξη η νέα διαπραγμάτευση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.