Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: Είναι γελοία όσα διαδίδει ο "ανώνυμος" (εννοεί τον Τόμσεν)


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήλπιζαν να συναντηθούν στο Eurogroup τη Δευτέρα για να οριστικοποιήσουν το δεύτερο σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε εξ αιτίας της ελληνικής απροθυμία να δεσμευτούν για μεταρρυθμίσεις, τονίζει σε δημοσίευμά του το Reuters...



Αντ’ αυτού, όπως λέει, αρκέστηκαν σε τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο «υπήρξε ένα πολύ σαφές μήνυμα που μεταφέρθηκε από όλους τους συμμετέχοντες της τηλεδιάσκεψης ... στους Έλληνες ‘αρκετά’. Υπάρχει η αίσθηση ότι κωλυσιεργούν...Οι Έλληνες πρέπει να ξεκινήσουν να ενεργούν και να μιλούν ειλικρινά».

Μάλιστα, η πηγή ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι δυσαρεστημένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί θεωρούν ότι δίνει περισσότερη σημασία στην εκστρατεία του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρά στις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.

Η πηγή δήλωσε μάλιστα ότι είναι πολύ απασχολημένος με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι διαθέσιμος για να συναντηθεί με τα μέλη της τρόικας.

Το ελληνικό υπουργείο απάντησε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο φαίνεται «γελοίο, αν όχι ύποπτο, για όλους εκείνους που έχουν μία στοιχειώδη γνώση του καθημερινού προγράμματος του έλληνα υπουργού».

Στην ελληνική απάντηση επισημαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει πολύωρες συναντήσεις με τα μέλη της τρόικας, αλλά και με τον έλληνα πρωθυπουργό, τους εταίρους του και τους επικεφαλής διεθνών ινστιτούτων. Επίσης κάνει λόγο για μία «υπεράνθρωπη» προσπάθεια που γίνεται όλο το 24ωρο από μία μικρή ομάδα ατόμων με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να τον ενημερώσει για το δημοσίευμα και ο κ. Γιούνκερ εξουσιοδότησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώσει πως το δημοσίευμα είναι εκτός πραγματικότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε ένα από τα ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, περιλαμβάνεται «σχόλιο», ανώνυμου βεβαίως, «αξιωματούχου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δεν έχει καιρό να ασχοληθεί με την τρόικα γιατί ασχολείται δήθεν με την προεκλογική του εκστρατεία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Φαντάζει γελοίο αν όχι ύποπτο αυτό το δημοσίευμα για όποιον παρακολουθεί - έστω στοιχειωδώς -το καθημερινό πρόγραμμα του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, τις πολύωρες συναντήσεις του με την τρόικα, τις διαρκείς επαφές του με τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των οργάνων που μετέχουν στην τρόικα, τις συνεχείς συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό, τις τηλεδιασκέψεις, τις αλλεπάλληλες επί εβδομάδες επαφές με το IIF για το PSI και γενικά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται 24 ώρες το 24ωρο από μία μικρή ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

Ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ υπόψη του οποίου έθεσε το δημοσίευμα αυτό. Ο κ. Γιούνκερ εξουσιοδότησε τον κ. Βενιζέλο να αναφέρει ότι το δημοσίευμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.