Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα συζητά με τη Λιβύη για προμήθεια πετρελαίου


Η Ελλάδα συζητά με τη Λιβύη για προμήθεια πετρελαίου

Η ελληνική πλευρά συζητά με τη Λιβύη το θέμα προμήθειας πετρελαίου, ενόψει αύξησης της λιβυκής παραγωγής και ενόψει σταδιακής εφαρμογής του εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν που αποφάσισε η Ελλάδα μαζί με τις άλλες χώρες της ΕΕ....

Αυτό δήλωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις ενδεχόμενες συνέπειες της απόφασης στην ελληνική ενεργειακή ασφάλεια, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα ανάπτυξης πυρηνικής ενέργειας, αλλά υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης με το Ιράν, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος που ζήτησε μια διπλωματική λύση σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ), τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν υποστηρίζει στρατιωτικές εναλλακτικές, αν και δεν απαντά σε υποθετικά ζητήματα (περί πιθανού στρατιωτικού πλήγματος και μεγάλου πολέμου στο Ιράν και την ευρύτερη Μέση Ανατολή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.