Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παλεύει για να ξανακερδίσει τη ζωή του ο Στέλιος Κτιστάκης


Παλεύει για να ξανακερδίσει τη ζωή του ο Στέλιος Κτιστάκης

Σοβαρά κινητικά προβλήματα θα αντιμετωπίσει, όπως όλα δείχνουν, ο 38χρονος Στέλιος Κτιστάκης, ο οποίος χθες υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από τη σπονδυλική του στήλη.

Οι ενδείξεις δείχνουν βλάβες, καθώς τμήμα του νωτιαίου μυελού έχει νεκρωθεί, ωστόσο ακόμη είναι άγνωστο το μέγεθος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει ο 38χρονος γυμναστής, σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Νίκο Κοκκίνη....

Στο πλευρό του βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, που του συμπαραστέκονται και είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν να συνέλθει πλήρως από τη μεγάλη περιπέτεια που περνάει. Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, έτοιμος να παλέψει για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" ο Στ. Κτιστάκης θυμάται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σκηνή των πυροβολισμών του από τον 36χρονο Σβεν. Μάλιστα φέρεται να ανέφερε ότι προσπάθησε να πλησιάσει το όπλο ώστε να αποτρέψει το άνοιγμα της σφαίρας και να περιορίσει τη ζημιά. Κανένας, ωστόσο, δεν έχει ρωτήσει περισσότερα, καθώς στην παρούσα φάση προέχει η βελτίωση της υγείας του.

Ζωή μέσα από την τραγωδία

Περίπου στις 09.00 σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των οργάνων του 36χρονου Γερμανού, μετά τη συγκατάθεση που έδωσαν για τη δωρεά ο πατέρας και η σύζυγός του. Για πολύ "καλά" μοσχεύματα κάνουν λόγο οι γιάτροι, κάτι που φυσικά είναι λογικό, καθώς επρόκειτο για ένα νέο, υγιή άνθρωπο που ασχολούνταν με τον αθλητισμό.

Η καρδιά μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, ο πνεύμονας στο Μόναχο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη και τα νεφρά στο λαϊκό, με την τελευταία αποστολή με C-130 να ξεκινάει το πρωί. Το πρωί ξεκίνησε και η επέμβαση αφαίρεση των κερατοειδών, οι οποίοι θα παραμείνουν στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενή.

Εν τω μεταξύ, όπως λένε φίλοι του Σβεν Σέφεν, ο 36χρονος έλεγε πάντα ότι αν κάτι του συνέβαινε, θα ήθελε να γίνει δωρητής οργάνων. Αυτή του την επιθυμία επαναλάμβανε συχνότερα τις τελευταίες εβδομάδες, όπως λένε οι φίλοι του, που εκ των υστέρων μπορούν να ερμηνεύσουν και κάποια αλλαγή που είχαν διακρίνει στη συμπεριφορά του.

Ο προπονητής πολεμικών τεχνών, από τους κορυφαίους στην Ελλάδα και μεταξύ των καλύτερων και στην Ευρώπη, ήταν ένας καλός οικογενειάρχης, αναφέρουν στο Cretalive οι φίλοι του. Έτρεφε υπερβολική αγάπη προς τη σύζυγό του και τα παιδιά του και αφού εργάστηκε λίγα χρόνια σε νυχτερινά μαγαζιά, κατόπιν αποσύρθηκε και τα τελευταία 12 χρόνια αφοσιώθηκε στις τέσσερις σχολές πολεμικών τεχνών που ίδρυσε στην Κρήτη.

Όσοι τον ήξεραν καλά, τώρα πια συνδέουν τα λόγια και τις συμπεριφορές και ερμηνεύουν πολλά, μέχρι πρότινος όμως, δεν μπορούσαν να διακρίνουν τί ήταν αυτό που τον είχε επηρεάσει τόσο, ώστε τόσο συχνά να αναφέρει ότι ήθελε να δωριστούν τα όργανά του και να ταφεί δίπλα στη μητέρα του στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.