Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σταυρόλεξα και παζλ εναντίον Αλτσχάιμερ

Εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε τη μνήμη σας έως τα βαθιά γεράματα, πιάστε τα μολύβια!
Νέα μελέτη καταδεικνύει ότι όσο άτομα βρίσκονται σε πνευματική εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητες ς να εμφανίσουν συσσώρευση πλακών της πρωτεΐνης “β-αμυλοειδούς” η οποία συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλό τους....

Στην έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϊ συμμετείχαν 65 υγιείς ηλικιωμένοι με μέσο όρο τα 76 έτη. Στους εθελοντές ετέθησαν ερωτήσεις σχετικά με το πόσο πνευματικώς δραστήριοι ήταν σε διαφορετικές περιόδους της ζωής τους ξεκινώντας από την ηλικία των έξι ετών. Μεταξύ των ερωτήσεων περιλαμβάνονταν το αν διάβαζαν εφημερίδες, εάν επισκέπτονταν βιβλιοθήκες, εάν έγραφαν γράμματα ή e-mail καθώς και αν έπαιζαν πνευματικά παιχνίδια.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Neurology, τα άτομα που διατηρούσαν πιο δραστήριο τον εγκέφαλό τους σε ολόκληρη τη ζωή τους παρουσίαζαν χαμηλότερα επίπεδα “β-αμυλοειδούς” στον εγκέφαλο σε σύγκριση με εκείνα που ήταν δεν ήταν τόσο πνευματικά δραστήρια.
Ωστόσο, να σημειωθεί ότι όφελος ενάντια στην Αλτσχάιμερ δεν φάνηκε να υπάρχει για τα άτομα που είχαν αρχίσει να ασχολούνται μόλις πρόσφατα με πνευματικές ασκήσεις όπως τα παζλ και τα σταυρόλεξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.