Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σκορδέλη: «Για να ανελιχθεί κάποιος πρέπει να πηδά από κρεβάτι σε κρεβάτι»

Με ενστάσεις επί ενστάσεων για την κατάθεση της μάρτυρος κατηγορίας, Καθλίν Ζαχαρίου μέντιουμ, από τη Λευκωσία αλλά παράλληλα και με πολλές νέες αποκαλύψεις από την ίδια μάρτυρα, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή....
Το μέντιουμ ανέφερε ότι η Έλενα Σκορδέλη, η οποία ήταν πελάτισσα της, της προσκόμισε φωτογραφίες του θύματος και του πατέρα του για να«καθαρίσει τα εμπόδια» και η ίδια να επιστρέψει στο Σίγμα. Η μάρτυρας ανέφερε ακόμα πως η κατηγορούμενη της ζήτησε στην συνέχεια να την βοηθήσει να συνάψει σχέση με τον Άντη, αποκαλύπτοντας της πως στα ΜΜΕ για να ανελιχθεί κανείς πρέπει να πηδάει από κρεβάτι σε κρεβάτι!

Η μάρτυρας κατηγορίας ερωτηθείσα σχετικά από την κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι η τρίτη κατηγορούμενη, Έλενα Σκορδέλη ήταν πρώην πελάτισσα της και γνωρίστηκαν το 2007. Μετά από τέσσερις με πέντε συναντήσεις και συγκεκριμένα στα δύο τελευταίες, η Σκορδέλη της προσκόμισε τέσσερις με πέντε φωτογραφίες, αποκόμματα από περιοδικά του Άντη και του Κωστή Χατζηκωστή, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων που τους πλαισίωναν, ζητώντας να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της για να καθαρίσει τα εμπόδια, διότι, όπως της είπε, ήθελε να μεταφερθεί από το Plus Tv στο Σίγμα.

Η Σκορδέλη, ανέφερε η μάρτυρας, την έλεγε ότι ο Άντης μπλόκαρε την καριέρα της. «Εγώ», ανέφερε η μάρτυρας, «της είπα ότι δεν ήταν ο Άντης αλλά ο πατέρας του», ισχυριζόμενη ότι μπορούσε να διαβάσει ακόμα και φωτογραφίες.

Η Σκορδέλη της ζήτησε τότε να τη βοηθήσει να συνάψει ερωτική σχέση με τον Άντη Χατζηκωστή, κάτι που όπως είπε η μάρτυρας κατηγορίας, δεν μπορούσε να κάνει διότι εναπόκειται στην ελεύθερη βούληση του καθενός.

Η Σκορδέλη της είπε τότε πως έτσι γίνεται στα ΜΜΕ, και για να ανελιχθεί κάποιος πρέπει να πηδά από κρεβάτι σε κρεβάτι.

"Ζήλευε την Ελίτα"

Η κ. Ζαχαρίου συνέχισε λέγοντας ότι είχε διαπιστώσει ένα είδος «επιθετικότητας» εκ μέρους της Ελενας Σκορδέλη προς το θύμα και ήταν τότε που η ίδια αντιλήφθηκε ότι δεν θα μπορούσε να τη βοηθήσει.

Κατά την εξέταση της από την κατηγορούσα Αρχή, η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με την Ελίτα Μιχαηλίδου το 2010. Ερωτηθείσα για ποιο λόγο ήρθε σε επαφή με τη κ. Μιχαηλίδου, το μέντιουμ απάντησε πως το έκανε λόγω αυτών που ειπώθηκαν μεταξύ της ιδίας και της 3ης κατηγορούμενης.

Όπως εξήγησε η Ελένα Σκορδέλη της είχε εκφράσει τη ζήλια προς το πρόσωπο της Ελίτας Μιχαηλίδου, λόγω του ότι κατείχε δικό της πρόγραμμα στην τηλεόραση και είχε επίσης την εύνοια του Αντη και του Κωστή Χατζηκωστή. Επιπλέον, ανέφερε πως η Ελενα Σκορδέλη «τρωγόταν» γιατί η Ελίτα Μιχαηλίδου είχε τόση εύνοια και η ίδια όχι.

Ανέφερε ακόμα πως η ίδια δεν είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα πριν από τη διάπραξη του εγκλήματος, ωστόσο μετά το φόνο σκέφτηκε ότι η ζωή της Ελίτας Μιχαηλίδου διέτρεχε άμεσο κίνδυνο και έτσι συναντήθηκε μαζί της στο σπίτι μια φίλης της, όπου της είπε ότι σχετικό γνώριζε και την αφορούσε.


Εντάσεις επί ενστάσεων για την κατάθεση της μάρτυρος

Νωρίτερα, κατά την παρουσίαση της μάρτυρος από την Κατηγορούσα Αρχή, η υπεράσπιση του δεύτερου και της τρίτης κατηγορούμενης, Τάσου Κρασοπούλη και Έλενας Σκορδέλη, είχε υποβάλει ένσταση υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη μαρτυρία είναι άσχετη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και η αποδεικτική της αξίας είναι μηδαμινή.

Η Μαγγανεία ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση, είναι ποινικό αδίκημα στην Κύπρο. ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, διαφώνησε εν μέρει με την επιχειρηματολογία του συναδέλφου του αναφέροντας, ότι η μάρτυρας είναι γιατρός, ψυχική μέντιουμ και θεραπεύτρια κινεζικής ιατρικής.

Η διαφορά της επιχειρηματολογίας του ανέφερε, έγκειται στο γεγονός ότι η γνωριμία της μάρτυρος με την Τρίτη κατηγορούμενη, Έλενα Σκορδέλη, ήταν γνωριμία του γιατρού με πελάτη και ως τέτοια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ένσταση υπέβαλε και ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου, Αντρέα Γρηγορίου, αναφέροντας ότι η σχέση της μάρτυρος με την Έλενα Σκορδέλη ήταν κατά φύσει ιδιωτική επικοινωνία εμπιστευτικής φύσεως.

Η επικοινωνία αυτή, πρόσθεσε, όσο και αν κάποιος δεν πιστεύει σε ψυχική μέντιουμ, ήταν ιδιωτικής φύσεως και δεν μπορεί να διαχωριστεί από την επικοινωνία που έχει ένας ιατρός, με τον ψυχολόγο του. Τέτοιου είδους επικοινωνίες, σημείωσε, δεν μπορούν να προσφέρονται ως μαρτυρίες στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αφού άκουσε την επιχειρηματολογία επί των ενστάσεων των συνηγόρων υπεράσπισης απέρριψε τις ενστάσεις και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά με την κατάθεση της μάρτυρoς κατηγορίας.

Κατέθεσε και άλλος αστυνομικός του ΤΑΕ

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το πρωί, είχε καταθέσει ο μάρτυρας κατηγορίας, Αστυνομικός του ΤΑΕ Αρχηγείου, Λεωνίδας Γενναδίου. Σε ερώτηση της υπεράσπισης γιατί ενώ είχε την ευθύνη της επιθεώρησης των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στην περιοχή όπου διεπράχθη το έγκλημα, δεν επεκτάθηκε η έρευνα του, και στην αμερικανική πρεσβεία στην οποία υπάρχει συγκεκριμένη κάμερα που καλύπτει με υψηλή ευκρίνεια την οδό Αγίας Ελένης, ο μάρτυρας απάντησε, ότι οι οδηγίες που είχε ήταν συγκεκριμένες και με το θέμα περεταίρω διερεύνησης ασχολήθηκε άλλος συνάδελφος του.

Η υπεράσπιση παρουσίασε φωτογραφία μοτοσικλέτας η οποία πιθανώς να χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών και η οποία λήφθηκε μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από το ταξί Φινλάνδια ζητώντας από το μάρτυρα, να αναφέρει αν μπορεί να διακρίνει αν οι επιβαίνοντες είναι ένας ή δύο.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι η ευκρίνεια της φωτογραφίας δεν είναι καλή αλλά και ότι δεν είναι εμπειρογνώμονας για να μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα.

Η υπεράσπιση υπέβαλε στο μάρτυρα ότι η διερεύνηση που έκανε η αστυνομία, ήταν απαράδεκτη και λήφθηκαν μόνο εικόνες από κλειστά κυκλώματα, τα οποία ενίσχυαν τη μαρτυρία που ήθελε η αστυνομία.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι διαφωνεί, η εργασία η δική του ήταν επικουρική και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι πολύ έμπειροι.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 8:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.