Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πιο αισιόδοξοι όσοι πιστεύουν στο Θεό

Μικρότερος ο κίνδυνος κατάθλιψης στους θρησκευόμενους απ' ότι στους άθεους
Οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό και ακολουθούν συχνά θρησκευτικές τελετουργίες, όπως το να πηγαίνουν στην εκκλησία, είναι πιο αισιόδοξοι σε σχέσει με όσους δεν πιστεύουν. Η πίστη τους μάλιστα αυτή αποτελεί ισχυρή ασπίδα απέναντι στην κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Γεσίβα της Νέας Υόρκης...

Η μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα ευρήματα των επιστημόνων ότι η συμμετοχή στα εκκλησιαστικά και γενικότερα στα θρησκευτικά δρώμενα βοηθά τόσο την ψυχολογική, όσο και τη σωματική υγεία, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής. Αυτό συμβαίνει, πιθανότατα, επειδή η θρησκεία έχει την ικανότητα να μειώνει το άγχος της καθημερινότητας, να δίνει νόημα στη ζωή και να καταστέλλει τις βλαβερές συνήθειες. Οι θρησκευόμενοι είχαν επίσης 22% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με όσους δεν πίστευαν.
Πάντως οι ερευνητές διευκρίνισαν πως δεν συνεπάγεται ότι επειδή κάποιος θα αρχίσει να πηγαίνει συχνά στην εκκλησία, κατ' ανάγκη η ζωή του θα γίνει «φωτεινή». «Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι γενικά οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι είναι αυτοί που έλκονται από τη θρησκεία. Δεν είναι ανάγκη ότι κάποιος που πηγαίνει στην λειτουργία της εκκλησίας, θα γίνει οπωσδήποτε πιο αισιόδοξος, υπάρχει μόνο η πιθανότητα να συμβεί αυτό» δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ελιέζερ Σναλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.